luni, 25 iulie 2022

Publicat la 7/25/2022 09:00:00 a.m. de

Un nou lot de aparatură medicală pentru Spitalul Mediaș

Primarul Gheorghe Roman salută sosirea unui nou lot de aparatură performantă la Spitalul Municipal Mediaș achiziționată în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene nerambursabile.

 
„O serie de aparate performante (ecograf, pat ATI, monitor monitorizare funcții vitale, infuzomat, injectomat, aparatură sterilizare, defibrilator, bodypletismograf, spirometru) achiziționate pe fonduri europene nerambursabile, continuă să ajungă la Spitalul Municipal Mediaș.
În urma câștigării unui proiect pe fonduri europene nerambursabile de aprox 20 mil. lei, spitalul din orașul nostru va fi dotat cu aparatură medicală extrem de utilă.
Mulțumesc conducerii spitalului și cadrelor medicale pentru buna noastră colaborare.“, a transmis primarul Gheorghe Roman.

Reamintim că, în cadrul unui contract cu fonduri europene semnat în noiembrie la Mediaș, Spitalul Municipal va fi dotat cu echipamente și aparatură medicală, dispozitive medicale și de protecție medicală, echipamente pentru transport specializat, echipamente pentru decontaminare și suport triaj. 

Proiectul „Consolidarea capacității Spitalului Municipal Mediaș pentru prevenirea și combaterea infecției cu COVID-19“, finanțat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, are ca obiectiv general consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare și asigurării tratamentului pacienților cu infecție COVID–19, în scopul asigurării unui răspuns în timp util și eficient la criza COVID-19. 

Valoarea totală a contractului este de 19.063.083,03 lei, cu o finanțare nerambursabilă maximă în valoare de 18.985.803,03 lei.  În cadrul proiectului, Spitalul Municipal Mediaș va beneficia de aparatură medicală nouă, extrem de performantă, constând, printre altele, în: ecografe, ventilatoare, injectomate, infuzomate, monitoare ATI și pentru funcții vitale, aparate EKG, defibrilatoare, paturi ATI, aparate de radiologie compacte și portabile, dispozitive de dezinfecție, pulsoximetre, concentratoare de oxigen, tărgi hidraulice și pentru transportul pacienților contagioși, neutralizatori pentru deșeuri infecțioase, stație centrală de sterilizare, container Compartiment Primire Urgențe mobil. De asemenea, vor fi achiziționate și echipamente și materiale sanitare, necesare desfășurării în bune condiții a actului sanitar din instituția medieșeană.








    Trimite prin e-mail