luni, 25 iulie 2022

Publicat la 7/25/2022 08:35:00 a.m. de

Caniculă prelungită la Mediaș. Puncte de prim ajutor și hidratare

Temperaturi ridicate și în zilele următoare la Mediaș, cu maxime de peste 30 de grade întreaga săptămână. Mâine se anunță chiar 35 de grade Celsius la umbră. Se recomandă tuturor locuitorilor să evite deplasarea în spaţiile publice pe tot parcursul acestei atenţionări.

 
Pentru cei nevoiți să iasă totuși din case, sunt deschise în continuare cele 4 puncte de prim-ajutor și hidratare deschise de Primăria Municipiului Mediaș, în sprijinul populaţiei afectate de caniculă.
 
„Primăria Municipiului Mediaș oferă sprijin populaţiei afectate de caniculă prin cele 4 puncte de prim-ajutor și hidratare, în scopul gestionării eficiente a situațiilor deosebite ce se pot produce ca urmare a temperaturilor ridicate din această perioadă.
Punctele de hidratare și prim-ajutor sunt deschise pe toată perioada caniculei între orele 11:00 - 17:00, în următoarele locaţii:
  • Sediul Primăriei Municipiului Mediaș, intrarea B, în zona Centrului de Informare Cetățeni. Adresa: Piața Corneliu Coposu, nr. 3
  • Direcția Evidența Populației. Adresa: Piața Regele Ferdinand I, nr. 1
  • Piața Agroalimentară (SC PRIMCOM SA). Adresa: str. Virgil Madgearu, nr. 4
  • Școala Gimnazială C.I. Motaș, Adresa: str. Sebeșului nr. 3;
Ajutorul oferit cetăţenilor constă în servicii de hidratare și medicale de bază, precum oferirea de apă, consultaţii medicale primare, măsurarea tensiunii arteriale, dar şi asigurarea unor intervenţii complexe în situaţii de criză prin intermediul colaboratorilor specializaţi (Serviciul de ambulanță, SMURD). În cadrul acestor puncte cetățenii vor fi îndrumaţi şi informaţi în funcţie de caz.
‼️Pe această cale se recomandă tuturor locuitorilor Municipiului Mediaș să evite deplasarea în spaţiile publice pe tot parcursul acestei atenţionări.“, a transmis Primăria municipiului Mediaș.    Trimite prin e-mail