luni, 25 iulie 2022

Publicat la 7/25/2022 09:28:00 p.m. de

Contracte de 7,6 milioane de lei pentru Centrul Comunitar Medico – Social Corp R, Aviație

Proiectul „Centru Comunitar Medico – Social Corp R, Aviație“ intră într-o nouă fază. Primarul Gheorghe Roman și reprezentantul firmei câștigătoare au semnat astăzi, la sediul Primăriei Mediaș, două contracte de achiziții aferente proiectului. Cele două contracte constau în servicii de proiectare tehnică și execuție lucrări – lotul 1, precum și achiziție dotări/echipamente care nu necesită montaj – lotul 2, în valoare totală de 7.631.351 lei, cu TVA.

 
Proiectul „Centru Comunitar Medico – Social Corp R, Aviație“ beneficiază de finanțare din fonduri europene nerambursabile și este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, Axa Prioritară 9, Prioritatea de Investiții 9.1, Componenta 1– Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban.
 
Obiectivul întregului proiect „Centru Comunitar Medico-Social (Corp R, Aviatie)” este de a sprijini comunitatea defavorizată din Municipiul Mediaș, prin înființarea unui centru medico-social, în cadrul căruia populația marginalizată să beneficieze de servicii educaționale, sociale, sprijin medical, psihologic și asistență juridică. Acest obiectiv va fi atins prin reabilitarea unui imobil abandonat, care va fi transformat într-un centru comunitar în cadrul căruia se vor dezvolta servicii la nivelul comunităților marginalizate aflate în risc de sărăcie și excluziune socială. Astfel, vor fi oferite beneficiarilor următoarele servicii:
- servicii medicale printr-un cabinet asistență medicală comunitară și cabinet psihologic
- servicii sociale printr-un centru de zi pentru copii
- servicii socio-medicale pentru îngrijire la domiciliu persoane vârstnice
- servicii de asistență juridică

 
Pentru buna desfășurare a activităților, se va realiza modernizarea/reabilitarea clădirii la standardele de funcționare impuse și vor fi executate lucrări de termoizolare a anvelopei construcțiilor, finisaje interioare, recompartimentări, refacere instalații sanitare, electrice, termice, de detectare, semnalizare și alarmare incendiu, dar și spații tehnice. De asemenea, va fi asigurată starea corespunzătoare a clădirilor și a amenajărilor, precum și a dotării corespunzătoare a spațiilor în care se desfășoară activitățile educaționale și se vor achiziționa mobilier, aparatură și echipamente electronice care nu necesită montaj. 
 Am semnat astăzi un contract pe fonduri europene nerambursabile, pentru modernizarea corpului R din incinta fostei Școli de Aviație. Valoarea contractului este de aproximativ 7.500.000 de lei și se va derula pe o perioadă de aproximativ un an și jumătate. În urma realizării acestui proiect, vor beneficia de servicii persoane vulnerabile și aș dori să fac precizarea că serviciile care urmează a fi oferite sunt servicii medicale printr-un cabinet de asistență medicală comunitară și cabinet psihologic, servicii sociale pentru centrul de zi pentru copii, servicii socio –medicale pentru îngrijire la domiciliu persoane vârstnice și nu în ultimul rând servicii de asistență juridică. Felicit firma care a câștigat această licitație și nu pot decât să îmi doresc să se încadreze în termenele prevăzute în contract și lucrările să fie de cea mai bună calitate“, a declarat Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș.
    Trimite prin e-mail