marți, 19 iulie 2022

Publicat la 7/19/2022 08:43:00 a.m. de

Topul claselor de IX-a din Mediaș

Doar cinci licee din județ au clase formate din elevi cu media peste 9 la admitere, între care și Colegiul Școala Națională de Gaz Mediaș. Topul la nivel de oraș este completat de clasa de Matematică-Informatică de la Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth“, cu 8,48 ultima medie de admitere, respectiv de clasa Economic de la Colegiul Școala Națională de Gaz, cu 8,20, ultima medie.


Rezultatele admiterii la liceu 2022 au fost publicate de Ministerul Educației pe pagina de internet admitere.edu.ro. În județul Sibiu sunt cinci licee care au clase formate din elevi care au avut peste 9 media de admitere. Este vorba despre Colegiul Național „Samuel von Brukenthal“ Sibiu, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr“ Sibiu, Colegiul Național „Octavian Goga“ Sibiu, Colegiul Școala Națională de Gaz Mediaș și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu“ Sibiu.
 
3 clase de la Colegiul SNG
 
Cea mai bună clasă de a IX-a din județ, după ultima medie de admitere, este cea de Matematică-Informatică de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal“, unde cea mai mică medie de admitere a fost 9,65. În municipiul Mediaș, cea mai bună clasă este cea de Matematică-Informatică de la Colegiul Școala Națională de Gaz, unde ultima medie de intrare a fost 9,11. Pe poziția a doua la nivel de oraș este clasa de Matematică-Informatică de la Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth“ cu 8,48 ultima medie de intrare. Pe poziția a treia este clasa Economic de la Colegiul Școala Națională de Gaz, acolo unde ultimul elev a intrat cu media 8,20. Pe locul al patrulea este clasa Turism și Alimentație tot de la Colegiul Școala Națională de Gaz cu 7,16 ultima medie, iar pe locul cinci este Liceul Teoretic „Axente Sever“, clasa Științe ale naturii, cu ultima medie de admitere 7,10.
 
Locuri libere
 
2.257 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat în județul Sibiu. Dintre aceștia, 386 au fost repartizați la cele cinci licee din municipiul Mediaș. 191 de elevi înscriși la această etapă de admitere, nu au fost repartizați pe locurile din clasele liceale. Cea mai mare medie de admitere pentru un elev nerepartizat în această etapă este de 8,53, la un elev absolvent la Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu.
Următoarea etapă de admitere se va desfășura în perioada 27 iulie – 6 august. În ceea ce privește locurile rămase libere, în municipiul Mediaș mai sunt disponibile la Colegiul Tehnic Mediensis - 18 locuri, Liceul Tehnologic Automecanica - 17 locuri, Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth“ - 3 locuri cu predare în limba germană și Liceul Teoretic „Axente Sever“ - 2 locuri la profilul instructor sportiv.
 
Metoda de calcul
 
Media de admitere la liceu pe baza căreia s-a realizat înscrierea în clasa a IX-a s-a calculat ca media ponderată între media generală la Evaluarea Națională 2022 susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care a avut o pondere de 80% și media generală de absolvire a claselor V-VIII, care a avut o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

    Trimite prin e-mail