marți, 5 iulie 2022

Publicat la 7/05/2022 07:58:00 a.m. de

Mediașul și zona de nord primesc fonduri de la Ministerul Dezvoltării

Cinci proiecte ale municipiului de pe Târnava Mare au fost aprobate în cadrul Programului Național de Investiții ,,Anghel Saligny al Ministerului Dezvoltării. Este vorba despre reabilitarea străzilor Gheorghe Pop de Băsești, Câmpul de Jos și Câmpul de Sus. Totodată, Mediașul va primi aproximativ 6 milioane de lei pentru canalizarea pluvială pe Șoseaua Sibiului. Un proiect important pentru care Primăria Mediaș va primi finanțare este Reabilitarea Rețelei de Canalizare Pluvială în cartierul Vitrometan. 

 
93 de proiecte au fost aprobate în județul Sibiu în cadrul Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Anunțul a fost făcut la sfârșitul săptămânii trecute de către Ministerul Dezvoltării. Unitățile administrativ-teritoriale din județul Sibiu vor primi finanțare pentru 93 de investiții, în valoare totală de 930,69 milioane de lei. Cei mai mulți bani va primi Consiliul Județean Sibiu, peste 103 milioane de lei lei pentru modernizarea Drumului Județean 106A Sibiu-Păltiniș-Șanta și alți 36,17 milioane de lei pentru reabilitarea Drumului Județean 141C, limită județul Alba – Broșteni – Bogatu Român – intersecție DJ 107B.

5 proiecte la Mediaș

Municipiul de pe Târnava Mare are prevăzuți bani pentru cinci proiecte ale primăriei. Este vorba despre reabilitarea străzii Gheorghe Pop de Băsești cu 1,6 milioane de lei și reabilitarea străzilor Câmpul de Jos și Câmpul de Sus cu 1,92 milioane de lei. Totodată Mediașul va primi aproximativ 6 milioane de lei pentru canalizarea pluvială pe Șoseaua Sibiului. Un proiect important pentru care Primăria Mediaș va primi finanțare este reabilitarea rețelei de canalizare pluvială în cartierul Vitrometan. Astfel pentru Etapa 1 sunt prevăzuți 5,8 milioane de lei, iar pentru Etapa 2 se vor mai primi încă 5,5 milioane de lei.
 
Drumuri ș
i canalizare

Localitățile din jurul Mediașului vor primi și el finanțări prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny. Astfel, comuna Alma va primi 8 milioane de lei, pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor în localitățile Smig și Giacăș. Tot 8 milioane de lei va primi și comuna Ațel, pentru proiectul ,,Modernizare drumuri de interes local’’, dar și 3,13 milioane de lei pentru rețeaua de canalizare menajeră în localitatea Dupuș. Comuna Axente Sever va beneficia de 7,55 milioane de lei pentru modernizare străzi și 2,08 milioane de lei pentru realizarea unei piste pentru biciclete între localitățile Axente Sever și Agârbiciu. Comuna Bazna va primi peste 10 milioane de lei, 5 milioane pentru reabilitare străzi în satul Velț și alte 5,44 milioane de lei pentru modernizare străzi în satul Boian. Comuna Blăjel are și ea două proiecte care vor primi finanțare. Este vorba despre „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere“, 10,5 milioane de lei, respectiv, ,,Înființare rețea de alimentare cu apă și canalizare în localitatea Romanești’’, 1,4 milioane de lei. În ceea ce privește comuna Brateiu, aceasta va beneficia de 10,5 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii rutiere.

Infrastructură rutieră

Orașul Copșa Mică este prins în Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny” cu un proiect care vizează reabilitarea străzilor. În prima etapă sunt prevăzute 4,08 milioane de lei, iar în etapa a doua 7,9 milioane de lei. Două proiecte vor beneficia de finanțare și în comuna Dârlos. Este vorba despre Reabilitare drumuri publice din localitatea Curciu cu 10,5 milioane de lei, respectiv realizare rețea canalizare în localitatea Valea Lungă, cu 3,03 milioane de lei. Orașul Dumbrăveni primește 1,49 milioane de lei pentru asfaltare străzi în localitatea Șaroș pe Târnave și alte 5,47 milioane de lei pentru rețeaua de canalizare în localitatea Ernea. Comuna Hoghilag va primi suma de 13,1 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor comunale DC 24 A și DC 24 sector I. În ceea ce privește comuna Micăsasa, aceasta va beneficia de 9,86 milioane de lei pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă în localitățile Micăsasa și Tapu. Comuna Moșna va primi 10,5 milioane de lei pentru modernizarea drumului comunal DC 13 Nemșa, iar comuna Valea Viilor suma de 7,66 milioane de lei pentru întregirea sistemului de canalizare în localitățiile Valea Viilor și Motiș.
    Trimite prin e-mail