marți, 5 iulie 2022

Publicat la 7/05/2022 08:28:00 a.m. de

Ansamblul Târnavele Mediaș a impresionat la un festival de folclor din Olanda

Ansamblul Târnavele Mediaș a participat, la sfârșitul lunii trecute, la un festival de folclor în Olanda. Este vorba despre Festivalul OpRoakeldais care se desfășoară în Warffum și care a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 55, una jubiliară. În cadrul acestuia, ansamblurile participante și-au prezentat dansurile tradiționale atât pe scena festivalului, cât și în aer liber, pe străzi și în piețe.

 
Festivalul Internațional de Folclor din Warffum a avut invitați artiști din 7 țări de pe întregul mapamond: Chile, Ecuador, Franța, India, Kenya, România și Ungaria. România a fost reprezentată de două ansambluri populare și anume Ansamblul Târnavele Mediaș și Ansamblul Mărginimea din Sibiu. Cele două grupuri sunt formate din 24 de dansatori și 5 instrumentiști.
 
Spectacole în aer liber
 
În cadrul festivalului au avut loc mai multe reprezentații artistice, desfășurate pe parcursul a cinci zile. Acestea s-au desfășurat atât pe scena principală a festivalului, unde au fost prezentate dansuri populare specifice văii Târnavelor, mărginimii Sibiului și văii Hârtibaciului, cât și pe străzile și în piețele din diferite localități din împrejurimi. Totodată, au fost prezentate și porturi tradiționale, costume populare specifice zonei. 
„În cadrul festivalului au avut loc și ateliere de lucru, în cadrul cărora membrii ansamblurilor au avut ocazia să predea cursuri de dans tuturor participanților la eveniment. Festivalul s-a încheiat cu o paradă pe scena principală, acolo unde membrii țărilor participante au făcut schimb de costume tradiționale fiecărei țări se arată într-un comunicat al Direcției Cultură, Învățământ, Sănătate, Tineret, Sport, Turism, Relații Publice și Relația cu ONG Mediaș, postat pe pagina din rețeaua de socializare Facebook.
    Trimite prin e-mail