luni, 11 iulie 2022

Publicat la 7/11/2022 05:06:00 p.m. de

Încă un contract finanțat cu fonduri europene la Mediaș

Rând pe rând, obiectivele din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu” intră în faza de execuție.

 
Vineri 8 iulie, primarul Gheorghe Roman, directorul ATM, dl. Ioan Munteanu și reprezentantul firmei câștigătoare au semnat, la sediul Operatorului Regional Apa Târnavei Mari, contractul „ATM-CS 4 Analiza structural funcțională a rețelelor și soluțiile tehnice optime pentru integrarea obiectivelor în contractul de lucrări ATM-CL– 06”.  
 
Contractul are o valoare de 8.594.750,00  lei, la care se adaugă TVA 1.633.002,50 lei RON. Durata prezentului contract este de 6 luni, de la data emiterii ordinului de începere a contractului și reprezintă durata de execuție a acestuia.
 
​Obiectul contractului constă în realizarea investigațiilor specifice necesare identificării deficiențelor infrastructurii existente și propunerea de soluții pentru remedierea acestora precum și integrarea elementelor lipsă pentru funcționalitatea întregului sistem, în vederea realizării documentației tehnice a contractului de lucrări „ATM - CL 6 Extindere și reabilitare rețele de apă și de canalizare, conducte de aducțiune și gospodării de apă în orașul Copșa Mică și comunele Târnava, Valea Viilor, Axente Sever și Șeica Mare, județul Sibiu" rezultat din planul de achiziții care trebuie să fie parte a studiului de fezabilitate „Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Medias, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu” a obiectivelor începute și rămase nefinalizate în urma derulării proiectului „Sistemul zonal de alimentare cu apă potabilă și canalizare ape uzate menajere în orașul Copșa Mică și localitățile limitrofe – Axente Sever, Agârbiciu, Valea Viilor, Motiș, Târnava – județul Sibiu”, finanțat parțial prin Programul Guvernamental pilot „Reabilitarea ecologică a zonelor fierbinți Zlatna și Copșa Mică“ de către Ministerul Mediului și Pădurilor.
 
Contractul face parte din „Proiect Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, Județul Sibiu” (cod SMIS 137169), finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM), cu o valoare totală de 700.258.507,21 RON (inclusiv TVA).
 
Finanțarea investiției se face astfel: 94% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13 % bugetul de stat și 2% bugetele locale. Contribuția Operatorului Regional la finanțarea investiției este de 6%.
    Trimite prin e-mail