luni, 11 iulie 2022

Publicat la 7/11/2022 10:22:00 a.m. de

Copșa Mică, gata de startul lucrărilor cu fonduri europene

Primăria Copșa Mică anunță începerea pregătirilor pentru implementarea unui proiect de îmbunătățire a calității vieții în oraș în valoare de peste 11 milioane de lei.


Proiectul „Creșterea calității vieții în orașul Copșa Mică prin proiecte integrate" este finanțat cu fonduri europene, prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 13.1, Obiectivul Specific 13.1 – Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici şi mijlocii din România și este primul proiect public finanțat prin Programul REGIO în Copșa Mică.
 
Investițiile au ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii locale, în special pentru nevoile populației defavorizate. Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi elevii școlii generale din oraș și locuitorii cartierului Târnăvioara, care reprezintă peste 12% din populația totală a urbei, în mare parte persoane din categorii dezavantajate.
 
Prin proiect vor fi implementate următoarele activități:
  • școala va fi modernizată, termoizolată, refacerea compartimentărilor interioare și va beneficia de dotări moderne,
  • modernizarea străzii către cartierul Târnăvioara și realizarea a 47 branșamente de apă potabilă și a racordări la canalizare.
  • vor fi asigurate facilități pentru persoanele cu deficiențe motorii.
Proiectul este preconizat că va fi încheiat până la finalul lunii noiembrie 2023. 
Au început pregătirile pentru execuţia Proiectului "Creșterea calității vieții în orașul Copșa Mică prin proiecte integrate", cu o valoare totală de peste 11 milioane lei.
În cadrul primei componente - Modernizare și dotare Şcoala Gimnazială nr. 3 - se vor executa următoarele lucrări: termoizolații, înlocuire tâmplărie cu geam termoizolant, grupuri sanitare noi, centrale termice noi, rețea distribuție agent termic, panouri solare, instalaţii electrice, surse de iluminat LED, teren de sport, dotări interioare.“, a transmis Primăria Copșa Mică.
Proiectul "Creșterea calității vieții în orașul Copșa Mică prin proiecte integrate" are două componente:
 
1. Modernizare și dotare Școala Gimnazială nr. 3, unde se vor executa următoarele lucrări: termoizolații, înlocuire tâmplărie cu geam termoizolant, grupuri sanitare noi, centrale termice noi, rețea distribuție agent termic, panouri solare, instalații electrice, surse de iluminat LED, teren de sport, dotări interioare
 
2. Modernizare trama stradală în Târnăvioara, unde se vor executa următoarele lucrări: modernizarea străzii prin asfaltare, construirea de parcări, realizarea acceselor în curți și trotuare noi, extinderea rețelei de canalizare pe strada de la biserică în sus și realizarea de branșamente și racorduri.
    Trimite prin e-mail