marți, 12 iulie 2022

Publicat la 7/12/2022 10:14:00 a.m. de

Sportivi medieșeni, campioni mondiali la karate

Karatiștii de la Clubul Ippon Mediaș au obținut rezultate excelente la Campionatul Mondial de Karate WUKF.
 
 
Sportivii pregătiți de antrenorul Dora Hanga s-au întors plini de medalii de la Campionatul Mondial de Karate WUKF din acest an. Sportivii pregătiți de antrenorul Dora Hanga au reușit să câștige 5 titluri de Campioni mondiali și 5 de vicecampioni mondiali. Titlurile de campioni mondiali au fost câștigate de Andrei Toma, Mihai Toma, Ava Țichindelean, și Taria Nagy.
Campionatul Mondial de Karate WUKF s-a desfășurat în perioada 2-7 iulie la Forth Lauderdale în Statele Unite ale Americii. La această competiție au participat 1408 sportivi din 34 de țări ale lumii.
 
Rezultate la individual
 
La individual, Andrei Toma a câștigat titlul de campion mondial la Kumite cadeți 16-17 ani, categoria 65 kilograme, iar Mihai Toma a obținut două titluri de vicecampion mondial la Kumite cadeți 16-17 ani Open, respectiv Kumite cadeți 16-17 ani categoria +75 kilograme.  Tot o medalie de argint și un titlu de vicecampioană mondială a câștigat Taria Nagy la Kumite cadete 16-17 ani categoria -50 kilograme. De asemenea, Ava Țichindelean este campioană mondială la Kata interstiluri 8 ani, iar Samira Armenean s-a clasat pe locul 4 la Kata Wado Ryu cadete 16-17 ani.
 
Performanțe și la echipe
 
În probele pe echipe, Andrei și Mihai Toma au devenit campioni mondiali la Kumite Shobu Sanbon Rotativ cadeți 16-17 ani și vicecampioni mondiali la Kumite Shobu Sanbon juniori 18-20 ani. Taria  Nagy este campioană mondială cu echipa atât la Kumite cadete 16-17 ani Shobu Sanbon Rotativ, cât și la  Kumite cadete Shobu Sanbon. De asemenea, Iulia Ivan este vicecampioană mondială cu echipa la Kumite junioare 18-20 ani Shobu Sanbon Rotativ și a câștigat medalia de bronz la Kumite junioare 18-20 ani Shobu Sanbon. În fine, Samira Armenean, Iulia Ivan ș
i Taria Nagy, au ocupat locul 4 la la Kata sincron junioare 18-20 ani.
    Trimite prin e-mail