luni, 11 iulie 2022

Publicat la 7/11/2022 08:06:00 a.m. de

Alexandra Hudea, locul 5 la Europene


Vicecampioană balcanică luna trecută, Alexandra Hudea continuă sezonul cu un loc 5 la Campionatele Europene de atletism pentru juniori Under 18 desfășurate săptămâna trecută la Ierusalim. Componentă a lotului României pentru această competiție, sportiva pregătită de antrenorul Vasile Ibășfălean s-a calificat în finala probei de 3.000 metri, unde a făcut o cursă foarte bună. A terminat pe locul 5, în 9:41.71, timp mult mai bun decât acel 10:07,50 de luna trecută cu care a urcat pe podium la Campionatele Balcanice.

Pentru sportiva medieșeană a fost prima participare la Campionatul European de Juniori, astfel că rezultatul său este unul cu atât mai bun. Mai mult, alături de alte două sportive din țară, Alexandra Hudea a reușit a doua cea mai bună performanță a delegației României la această competiție, după bronzul cucerit la disc de arădeanul Mihai Damian Motorca (CSS-CSM Arad).

Organizată după o pauză de patru ani, din cauza pandemiei Covid 19, cea de-a treia ediție a Campionatelor Europene rezervate cadeților (U18) a fost gazduită, în premieră, de Israel. România a fost reprezentată de o delegaţie formată din 31 de sportivi, 13 băieţi şi 18 fete.

Alexandra Hudea se pregătește acum de următoarea competiție, urmând să participe la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) Banská Bystrica, în perioada 24-30 iulie 2022.

Felicitată de Liceul Teoretic „Axente Sever“

Elevă a Liceul Teoretic „Axente Sever“, Alexandra Hudea a fost felicitată de conducerea unității de învățământ. „În perioada 4-7 iulie 2022, orașul Ierusalim a găzduit a 3-a ediție a Campionatelor Europene de atletism rezervate cadeților sub 18 ani). In lotul naționalei României care a participat la competiție s-a aflat și medieșeanca Alexandra Hudea din clasa a X-a Științe Sociale de la Liceul Teoretic Axente Sever.
Sportiva pregătită de antrenorul Vasile Ibășfălean a luat startul in finala de 3000 de metri. Deși s-a aflat la prima competiție internațională de acest nivel, Alexandra a alergat dezinvolt și a incheiat finala pe poziția a cincea, cu timpul de 9 minute, 41 de secunde și 71 de sutimi. Performanța este una cu atât mai meritorie, in condițiile in care Alexandrei și atletelor Clubului Sportiv Școlar Mediaș nu li se permite să se antreneze pe stadionul Gaz Metan, fiind nevoite să se deplaseze pentru antrenamente la Sighișoara.
O felicităm pe Alexandra Hudea pentru această performanță deosebită la prima ei participare la un Campionat European destinat atleților sub 18 ani, campionat găzduit de stadionul Givat Ram din Ierusalim, la care au participat peste 1000 de sportivi din 48 de state.“,  a transmis Liceul Teoretic „Axente Sever“. 
    Trimite prin e-mail