luni, 4 iulie 2022

Publicat la 7/04/2022 01:13:00 p.m. de

„Am ajuns ca, la temperaturile astea ridicate, să avem rezervoarele pline“

Emil Dârloșan, primarul orașului Dumbrăveni, a reluat seria informărilor prin intermediul Facebook, pentru a-i pune la curent pe locuitorii orașului cu activitățile desfășurate de administrația locală. Astfel, a trecut în revistă principalele evenimente ale ultimelor săptămâni, de la rezultatele obținute de clubul de tenis de masă nou înființat, până la investițiile aflate în derulare sau în prag de derulare în oraș.


Apă la robinete
 
Primarul orașului s-a arătat satisfăcut de alimentarea cu apă a locuitorilor în această perioadă cu temperaturi ridicate. „După 5 ani de zile, am reușit pe căldurile astea caniculare să nu mai sistăm apa în orașul Dumbrăveni. E un lucru foarte important. Felicit operatorul de apă, felicit pe domnul Neluțu Deac și echipa lui, datorită faptului că în urma verificărilor făcute în teren au sistat să zicem pierderile mai puțin ortodoxe sau mai puțin voite de apă, iar Primăria își asumă meritul prin forarea primului puț, al doilea fiind în lucru. Un puț care s-a dovedit a fi benefic pentru orașul nostru, pentru cantitatea de apă. Am ajuns ca, la temperaturile astea ridicate, să avem rezervoarele pline și să mai putem odihni câte o pompă pe Târnavă.“, a transmis primarul Emil Dârloșan.
 
Investiții mari
 
În altă ordine de idei, edilul șef a atras atras atenția asupra marilor investiții din următoarea perioadă, în urma cărora se va produce disconfort. „După cum știți, pe proiectul reabilitare Centru oraș Dumbrăveni și Centru de Zi am demarat lucrările la Centrul de Zi, iar odată finalizată cercetarea preventivă, în câteva zile ne vom apuca și de reabilitarea Centrului orașului Dumbrăveni, proiecte foarte mult așteptate de dumneavoastră. Se vor investi, în următorii 2 ani, peste 20 milioane de euro în orașul nostru. Trebuie să fim înțelegători, se va crea un disconfort, un deranj, dar pentru asta trebuie să dăm tot concursul firmelor care au câștigat licitațiile respective, fiindcă în urma finalizării acestor proiecte veți avea de câștigat dumneavoastră și va avea de câștigat orașul Dumbrăveni.“, a declarat Emil Dârloșan.
 
Lucrări de anvergură
 
Primarul orașului Dumbrăveni a făcut bineînțeles referire și la contractele semnate luna trecută pentru dezvoltarea rețelei de apă și canalizare în localitățile pe care le administrează. „După cum știți, luna trecută au fost semnate contractele de apă, două pachete, unul pe Șaroș și Ernea și unul pe Dumbrăveni, pentru alimentarea cu apă și canal în localitățile componente și orașul nostru. Apă-canal în Șaroș, apă în Ernea, iar în noi prin Programul Național de Redresare și Reziliență am obținut și canalizare în Ernea. Sperăm ca aceste lucrări să fie efectuate în maxim 24 de luni, să fie lucrări de calitate care aduc un plus valoare orașului nostru.“, a precizat edilul-șef.
 
Investiții la fostele sere
 
În cadrul sesiunii de informare, Dârloșan a amintit de investiția de la fostele sere. „După cum ați putut vedea, în zona serelor Dumbrăveni, firma FLARO a început proiectul nou, care sper să fie finalizat până în decembrie. Înseamnă asta locuri de muncă, înseamnă bani la bugetul de stat și nu în ultimul rând dezvoltarea orașului Dumbrăveni.“, a transmis primarul orașului.
De asemenea, i-a felicitat pe cei care au pus umărul la înființarea clubului de tenis de masă: „Vreau să îi felicit pe cei care au crezut în proiectul «Tenis de masă». Mă refer la domnul antrenor Ioan Corburean, la Neluțu Bărdaș și bineînțeles la Primăria orașului Dumbrăveni. Putem vedea după niciun an de zile că rezultatele au început să apară. Ce înseamnă sportul? Ce înseamnă tenisul de masă? Înseamnă inteligență, înseamnă sănătate, intuiție, inovație, dezvoltarea gândirii, toate aceste calități, într-un singur cuvânt: sport.“
 
Emil Dârloșan l primar Dumbrăveni
„Vă mulțumesc că ați avut încredere în noi, că aveți încredere în noi, iar odată finalizate proiectele, cu siguranță nu vom sta cu mâinile în sân și ne vom orienta strategia de dezvoltare în alte direcții - social, economic, cultural, pentru ca orașul nostru să-și schimbe fața, pentru ca viața dumneavoastră să capete cu totul și cu totul alte valențe.“
    Trimite prin e-mail