vineri, 8 iulie 2022

Publicat la 7/08/2022 01:52:00 p.m. de

Neagu Nicolae: Crizele pe care le traversează acum, nu doar România, ci o lume întreagă sunt perioade extrem de dificile (CP)

 Crizele pe care le traversează acum, nu doar România, ci o lume întreagă sunt perioade extrem de dificile, greu de gestionat, pe care le resimțim cu toții.  Criza mondială a prețurilor , dar și cea a energiei, în mod cert ne afectează pe toți, arată senatorul PNL Sibiu Neagu Nicolae.

Neagu Nicolae: „Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă adoptă măsuri de sprijin succesive atât pentru populația vulnerabilă, cât și pentru marii consumatori, pentru a submina pe cât este posibil la acest moment, șocul creșterii explozive a acestor prețuri.

Să nu uităm faptul că, a fost alocat cel mai mare buget de investiții din ultimii 32 de ani, absorbția fondurilor europene înregistrează deja o creștere de 7% și guvernul pregătește mobilizarea a peste 90 de miliarde de euro fonduri europene pentru a veni în sprijinul românilor.

Operaționalizarea Planului Național de Redresare și Reziliență va fi urmată de  accesarea celor aproximativ 30 de miliarde de euro, pentru care deja se semnează proiecte importante, cum este cel al Autostrăzii Moldova, un proiect așteptat deja de mulți ani.

Președintele României, Klaus Werner Iohannis a oferit, de curând, explicații clare de ce nu va fi combătută criza prin măsuri de austeritate așa cum s-a procedat la criza din 2009-2011, întrucât această abordare s-a dovedit a fi ineficientă. La acest moment, pentru gestionarea crizei planul prezentat de guvern „funcționează bine” și măsurile de sprijin se vor axa pe „investiţii masive în infrastructură şi economie şi pachete de sprijin acolo unde este nevoie”.

Am toată convingerea că, România va reuși să depășească crizele actuale și, prin investiții masive și măsuri de sprijin eficiente, dezvoltarea României poate continua și împreună vom avea rezultatele dorite și așteptate de cetățeni”.

    Trimite prin e-mail