joi, 2 iunie 2022

Publicat la 6/02/2022 07:19:00 p.m. de

Ziua Eroilor sărbătorită din nou la Copşa Mică


Zi importantă pentru locuitorii județului. De Ziua Eroilor, în cimitire s-au ținut slujbe de pomenire, s-au depus coroane de flori. Oficialitățile locale din mai multe comune ale județului au ținut să-și arate prețuirea și să onoreze sacrificiul celor care, de-a lungul istoriei noastre, s-au jertfit pentru apărarea integrității și valorilor națiunii române.


„Joi 2 iunie 2022, orașul Copşa Mică și-a omagiat eroii, la monumentul dedicat memoriei lor, exprimându-și astfel recunoștința faţă de cei care şi-au îndeplinit datoria sacră faţă de națiune, prin curajul, devotamentul și jertfa supremă de pe câmpul de luptă.
Evenimentul a început după terminarea slujbei de Înălțarea Domnului (Ispas) la bisericile din oraș prin tragerea clopotelor, a urmat apoi la ora 12:30, la Monumentul Eroilor, intonarea imnului de stat şi o slujbă de mulțumire oficiată de preoții ortodocși locali.
După discursurile oficialităților și ale invitațiilor, care au relevat importanța acestei sărbători, pentru menținerea vie în conștiința publică a amintirii și cinstirii celor care prin jertfa lor au făcut posibil viitorul de astăzi, a urmat depunerea coroanelor la Monumentul Eroilor, pe acordurile muzicale ale Imnului Eroilor.
Din păcate anul acesta la eveniment nu au mai fost prezente văduvele veteranilor de război, starea lor medicală nepermiţându-le deplasarea. Din oraș au participat consilieri locali, preoți, membrii Grupului de Dezbateri Publice, agenţi ai Poliției Locale, Pompieri Voluntari, reprezentanți ai unităților de învățământ din oraș, profesori, elevi, preșcolari şi alţi cetăţeni ai oraşului.
Le mulţumim pe această cale, tuturor celor prezenţi, care au ţinut ca şi anul acesta să comemoreze alături de oficialii oraşului, memoria eroilor naţionali şi locali care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă ale patriei pentru ca noi, urmaşii lor, să putem spune cu mândrie că suntem români.“, a transmis Primăria Copşa Mică.



    Trimite prin e-mail