vineri, 17 iunie 2022

Publicat la 6/17/2022 03:07:00 p.m. de

În perioada iunie-septembrie, medieșenii pot afla cum stau cu sănătatea

 

Școala Postliceală Auxila, în parteneriat cu Primăria Mediaș, desfășoară și anul acesta acțiuni de măsurare a stării de sănătate a populației. Astfel, elevii școlii, însoțiți de cadre didactice, vor măsura gratuit tensiunea arterială, pulsul, glicemia sau greutatea cetățenilor din cartierele orașului, dar și din satul aparținător Ighișu Nou. Cortul Auxila va funcționa în fiecare miercuri, în intervalul orar 14.00-18.00.

 


Zilele trecute, Cortul Auxila a fost prezent în zona centrală. Medieșenii care au trecut prin Piața Regele Ferdinand I au avut ocazia să afle cum stau cu sănătatea. Cu ajutorul profesorilor și elevilor Școlii Postliceale Auxila Mediaș, cei interesați și-au putut măsura tensiunea arterială, glicemia, pulsul sau greutatea.



„După cum v-am obișnuit în ultimii ani, și de această dată desfășurăm acțiunea «Cortul Auxila» în parteneriat cu Primăria municipiului Mediaș și cu ajutorul primarului Gheorghe Roman. În zilele caniculare, o să oferim apă rece medieșenilor și tuturor celor care sunt în trecere, iar în toate zilele de miercuri, de la ora 14:00 la ora 18:00, vom fi în diferite cartiere al orașului și în satul aparținător Ighișu Nou, iar medieșenii vor putea să își măsoare tensiunea arterială, pulsul, temperatura, glicemia, greutatea chiar și vreau să îi îndemn să facă acest lucru“, spune profesorul Casandra Irimie.



 Parteneriat cu Primăria Mediaș

 La acțiunea organizată de Școala Postliceală Auxila a fost prezent și primarul Gheorghe Roman. Edilul a explicat că această acțiune este una foarte bună și că va beneficia în permanență de sprijinul său. „În primul rând, am venit pentru a-i mulțumi directorului Școlii Postliceale Auxila pentru buna colaborare pe care o avem și, în același timp, să îi îndemn pe medieșeni să vină cu încredere la Cortul Auxila, special pentru a verifica starea de sănătate a noastră, a tuturor. Eu cred că este o acțiune benefică, o acțiune care va avea mereu sprjinul meu și cu siguranță și al colegilor mei din administrația publică locală“, a dat asigurări Gheorghe Roman.

 

Continuă înscrierile

 

La începutul lunii s-a dat startul înscrierilor la Școala Postliceală Auxila Mediaș. Pentru anul de învățământ care va începe în această toamnă, școala are în oferta sa educațională 100 locuri la specializarea „Asistent medical generalist“ și 30 locuri la specializarea „Asistent medical de farmacie“. Admiterea se va face pe bază de concurs de dosare și interviu. Ocuparea locurilor se va face în ordine descrescătoare, calculând media generală din anii de liceu. Un argument important pentru cei care vor opta pentru a se pregăti în aceste domenii este acela că au șansa de a primi burse de studiu oferite de angajatori germani, cu posibilitatea angajării la absolvire.

 

 

 

    Trimite prin e-mail