vineri, 17 iunie 2022

Publicat la 6/17/2022 04:00:00 p.m. de

Oportunități de finanțare pentru IMM-urile din Regiunea Centru, prezentate la Consiliul Județean Sibiu

 

Consiliul Județean Sibiu a găzduit joi, 16 iunie 2022, o dezbatere tematică privind fondurile europene disponibile pentru IMM-uri în perioada 2021-2027, organizată de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru. Evenimentul a reunit antreprenori, autorități publice locale, instituții bancare și consultanți din regiunea Centru.

Dezbaterea face parte din seria de evenimente desfășurate în cadrul Programului ”Invest in”, prin care sunt promovate oportunitățile și programele de finanțare și dezvoltare dedicate IMM-urilor la nivel regional și național precum: IMM Prod, Garant Construct, Start-up Nation, Programul de Microindustrializare, Electric UP, dar și alte proiecte pentru IMM-uri în domeniul digitalizării, transformării digitale, specializare inteligentă sau internaționalizare. Până în prezent aceste dezbaterii au fost organizate la Iași pentru regiunea Nord- Est și la Arad pentru regiunea Vest.

În deschiderea dezbaterii, președinta Consiliul Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a salutat inițiativa Programului ”Invest in” dedicat IMM-urilor, precizând că la nivelul Consiliul Județean Sibiu, parteneriatele dintre mediul public și privat au adus rezultate benefice pentru comunitate.

Județul Sibiu este primul județ din țară la nivelul căruia va fi înființat biroul ”Sibiu Business Agency”, prin care, după modele de bune practici identificate la nivel european, se dezvoltă proceduri și mecanisme pentru promovarea exportului și atragerea de investiții în cadrul IMM-urilor din județ. Acest organism va fi creat în cadrul proiectului ”Sibiu Business Agency”, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă și derulat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu.

”Consiliul Județean Sibiu promovează parteneriatele dintre mediul public, privat și societatea civilă în toate domeniile de activitate. Avem o relație strânsă cu Patronatul Județean al IMM-urilor, iar domnul Adrian Rada, președintele acestuia, este un partener de încredere, cu inițiativă și care susține dezvoltarea sustenabilă a companiilor. În scurt timp vom putea sprijini și mai mult IMM-urile,  datorită proiectul ”Sibiu Business Agency,  care beneficiază de finanțare europeană, a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Dezbaterea a continuat cu luări de cuvânt și prezentări susținute de: Florin Jianu, președintele CNIPMMR, Ioan Levitchi, șef serviciu Serviciul Specializare Inteligentă din cadrul ADR Centru, Adrian Rada, președintele Patronatului Județean al IMM- urilor Sibiu, Daniel Moșin, subprefectul județului Sibiu, Oana Bâra, reprezentant al BCR, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) și Florin Luca, directorul executiv  al Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragerea de Investiții și Promovare a Exportului Brașov (AIMMAIPE).

Ultima parte a întâlnirii a fost dedicată unei sesiuni de întrebări și  răspunsuri.

    Trimite prin e-mail