miercuri, 29 iunie 2022

Publicat la 6/29/2022 10:55:00 a.m. de

Elevii medieșeni au impresionat la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Bogdan Dragotă, elev al Școlii Gimnaziale „Hermann Oberth“, a obținut cea mai mare medie din Mediaș la Evaluarea Națională 2022. La Bacalaureat, pe prima poziție s-a clasat Horațiu Kalman, absolvent al Școlii Naționale de Gaz, clasa de matematică-informatică. Astăzi vor fi publicate rezultatele finale după contestații la Evaluarea Națională, iar pe 1 iulie, cele de la Bacalaureat.
 
Elevii din Mediaș au obținut rezultate bune și foarte bune în acest an 
la Evaluarea Națională și Bacalaureat

La sfârșitul săptămânii trecute au fost publicate online și la avizierele școlilor, rezultatele de la Evaluarea Națională 2022. Trei medii de 10 au fost obținute la nivelul județului, două de elevi ai Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga“ din Sibiu și una de un elev al Școlii Gimnaziale „Ioan Slavici“ din Sibiu. Cea mai mare medie din Mediaș, 9,86, a fost obținută de un elev al Școlii Gimnaziale „Hermann Oberth“. Este vorba despre Bogdan Dragotă. Pe locul al doilea la nivelul municipiului Mediaș s-a clasat Andra Ștefan de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“. Aceasta a avut media 9,82 la Evaluarea Națională. A treia cea mai bună medie din municipiul Mediaș îi lui Andrei Holerga, tot de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“. Acesta a avut media 9,75.
 
404 contestați
 
Vinerea trecută s-a finalizat etapa de depunere a contestațiilor pentru rezultatele obținute la Evaluarea Națională 2022 de către absolvenții clasei a VIII-a, la nivelul celor 89 de centre de examen din județul Sibiu. Astfel, au fost depuse un număr total de 404 contestații. Cele mai multe, 218, sunt la Limba și literatura română. 156 contestații au fost depuse la Matematică, iar 30 contestații au fost înregistrate la Limba și literatura germană maternă. Rezultatele finale se vor afișa în cursul zilei de astăzi. Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.
 
Rezultate foarte bune
 
Luni au fost afișate rezultatele la Bacalaureat 2022, atât pe edu.ro, cât și la avizierele liceelor medieșene. În județul Sibiu au fost înregistrate două medii de 10, ambele de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr“ din Sibiu. În municipiul Mediaș, cea mai mare medie - 9,86 - a fost obținută de Horațiu Kalman, de la Școala Națională de Gaz. Locul al doilea pe oraș este ocupat de două eleve ale Liceului Teoretic „Axente Sever“, Diana Nicula și Daniela Hudea, ambele cu media 9,85. Locul al treilea a fost obținut de Alecsia Coman, de la Colegiul „Școala Națională de Gaz“ cu media 9,80.
 
Rezultate finale
 
După afișarea rezultatelor la Bacalaureat, luni au putut fi depuse contestațiile. Acestea s-au depus personal la unitatea unde a fost susținut examenul sau prin email, la adresa special pusă la dispoziție în acest scop. Soluționarea contestațiilor va fi făcută până pe 30 iunie, iar pe 1 iulie se vor afișa rezultatele finale.
    Trimite prin e-mail