sâmbătă, 25 iunie 2022

Publicat la 6/25/2022 12:08:00 p.m. de

Constantin Chiriac: Am început acest festival acum 29 de ani, cu doar trei țări și opt spectacole. Era martie, era zăpadă pe străzi

„Am început acest festival acum 29 de ani, cu doar trei țări și opt spectacole. Era martie, era zăpadă pe străzi. De-a lungul timpului, am făcut deschiderea festivalului în multe locuri – în Piața Mare, cu zeci de mii de oameni prezenți; în universități, în biserici, dar, până acum, niciodată într-o clădire de business a unei companii IT celebre în lume, parteneră de inovație a FITS”.

Cu această premieră a debutat deschiderea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu în acest an, într-o scurtă intervenție a lui Constantin Chiriac, Președinte FITS și Director General TNRS.

Evenimentul a avut loc la sediul NTT Data din Sibiu, odată cu inaugurarea oficială a acestuia, în prezența unor oaspeți foarte importanți, care au rostit discursuri:

E.S. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România
E.S. Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Germania
Domnul Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii
Domnul Daniel Metz, fondatorul NTT Data, România
Domnul Kaz Nishihata, Representative Director and Senior Executive Vice President NTT Data

Din partea Primăriei Municipiului Sibiu – principalul finanțator al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a fost prezentă Doamna Viceprimar Corina Bokor.

Evenimentul oficial de deschidere a fost transmis integral pe site-ul Festivalului (www.sibfest.ro) și a fost completat de un scurt moment artistic de la compania japoneză Yamamoto Noh Theater.

„Doamnelor și domnilor, Dragi parteneri și prieteni din presă, vă mulțumim că sunteți alături de noi la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, a cărui a 29-a ediție începe astăzi și durează până în 3 iulie 2022. Ne așteaptă peste 800 de evenimente în 80 de spații de joc, la care sunt prezenți 3500 de participanți din 75 de țări – cu siguranță, cea mai amplă ediție de până acum a Festivalului, la o distanță care pare măsurată în ani-lumină de primul FITS. Tema acestei ediții, așa cum am mai comunicat, este FRUMUSEȚE. Ne vom regăsi, așadar, sub acest semn, jurnaliști, prieteni, parteneri, pasionați de artele spectacolului, la Sibiu, Gura Râului, Cisnădioară sau online”.

La ora 23.30, după spectacolul de drone, vor fi declarații de presă susținute de Constantin Chiriac, președintele FITS, la zidul din fața TNRS.

În 25 iunie, ora 10:00, la Sala Thalia, parter – în sala de conferințe, va avea loc prima conferință de presă.

Vor fi invitați:

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Confederaţiei Elveţiene în România, E.S. Dl. Arthur MATTLI,

Artiștii Théâtre Vidy-Lausanne – Mounir Margoum și Thierry Raynaud,

Regizorul Pippo Delbono.

Conferința va fi moderată de profesorul și criticul de teatru Octavian Saiu.

 
    Trimite prin e-mail