sâmbătă, 28 mai 2022

Publicat la 5/28/2022 05:43:00 p.m. de

ISU Sibiu în alertă în urma avertizărilor meteo!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Sibiu se mobilizează pentru a face față eventualelor fenomene extreme anunțate de meteorologi pentru județul Sibiu.

„Începând de astăzi, 28 mai 2022, ora 12:00 până poimâine, 30 mai 2022,ora 10:00, întreg județul Sibiu se află sub avertizarea de COD GALBEN, iar sudul județului Sibiu sub avertizare de COD PORTOCALIU, care vizează instabilitate atmosferică temporar-accentuată și ploi abundente.

Având în vedere avertizările primite, s-a dispus activarea Grupei Operative din cadrul Centrului Operațional al ISU Sibiu, începând cu ora 12:00, pentru a monitoriza permanent situația.

Ca principală măsură, ISU Sibiu a înștiințat fiecare UAT din județ, cu privire la fenomenele meteorologice prognozate și a transmis măsurile ce trebuie luate pentru a preveni evenimentele care ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor sau produce pagube materiale.

Ca măsură suplimentară, au fost prealertate toate subunitățile, în vederea ridicării nivelului de operaționalizare a tehnicii din dotare, specifice tipurilor de risc posibile în urma avertizărilor primite.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice preconizate, pompierii din cadrul ISU Sibiu sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie.

𝙈𝙖̆𝙨𝙪𝙧𝙞 𝙞̂𝙣 𝙘𝙖𝙯𝙪𝙡 𝙥𝙧𝙤𝙙𝙪𝙘𝙚𝙧𝙞𝙞 𝙪𝙣𝙚𝙞 𝙛𝙪𝙧𝙩𝙪𝙣𝙞

▪întrerupeți orice activități în aer liber

▪dacă vă suprinde furtuna, intrați în casă, într-o construcţie sau într-un autoturism pentru a nu fi loviți de obiecte, pomi/crengi, stâlpi

▪închideți bine ferestrele şi uşile

▪dacă vă aflați într-o zonă deschisă (câmp, plajă, o ambarcaţiune pe apă), așezați-vă ghemuit, puneți mâinile pe urechi şi pe cap, iar capul între genunchi

▪evitați obiectele înalte, precum un copac izolat în zonă deschisă, câmpuri, plaje sau  ambarcaţiuni pe apă, orice obiecte metalice, precum utilaje agricole, echipamente de fermă, motociclete, biciclete

▪dacă vă aflați în pădure, căutați adăpost într-o zonă în care sunt copaci mai puţin înalţi

▪dacă sunteți într-o zonă deschisă, mergeți spre o zonă joasă, precum o vale

▪dacă vă aflați pe un lac, ajungeți la mal de urgenţă şi adăpostiți-vă!

▪evitați drumurile inundate (mers, șofat)

▪aveți grijă la firele de curent electric căzute (mai ales în apă), la poduri avariate parțial sau total, la arbori sau clădiri afectate de furtună.

Mai multe informații găsiți pe platforma www.fiipregatit.ro ” au transmis reprezentanții ISU Sibiu

    Trimite prin e-mail