marți, 17 mai 2022

Publicat la 5/17/2022 09:10:00 a.m. de

Festival de folclor la Blăjel

Continuă înscrierile la Festivalul concurs intercultural județean de folclor „Cununa Blăjelului“, care va avea loc duminică 29 mai, la Căminul cultural din Blăjel.
 
 
Concursul se adresează soliștilor de muzică populară vocal instrumental și dansatorilor amatori de toate etniile din întreg județul Sibiu, cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani. Participanții se vor prezenta în concurs cu melodii vocale și instrumentale populare specifice zonei sau etniei din care provin. Aceștia trebuie să fie costumați corespunzător zonei din care provine cântecul. Pot concura soliști, duete și grupuri. Grupele de vârstă sunt 5-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani, 15 -19 ani, iar la duete și grupuri se alege vârstă medie.
 
Obiectiv și înscrieri
 
Festivalul concurs intercultural județean de folclor „Cununa Blăjelului“ își dorește să contribuie la cultivarea în rândul tinerilor a dragostei pentru folclor, la educarea şi influenţarea în mod pozitiv a gustului tinerei generații iubitoare de muzică adevărată, autentică. Totodată, manifestarea reprezentă o invitaţie către aceștia să se apropie cu respect şi demnitate de cultura şi civilizaţia tradiţională, materială şi spirituală a neamului românesc. Nu în ultimul rând, participanții au posibilitatea de a lega noi prietenii și, de ce nu, de a iniția viitoare colaborări. „Înscrierea se face pe adresa de e-mail: claudiusimon1979@gmail.com, în perioada 9-26 mai. Participanții trebuie să menționeze numele, vârsta secțiunea - vocala sau instrumentala, școala de proveniență și numele cadrului didactic coordonator. Negativele se vor trimite pe aceeași adresă de e-mail în format mp3. La secțiunea instrumentală se va menționa cum vor fi acompaniați instrumentiștii. Juriul va fi format din profesori și soliști consacrați din domeniul muzical, iar componența juriului va fi făcută publică în timpul desfășurării evenimentului“, a precizat profesorul Claudiu Șimon, organizator al evenimentului.
La jurizare se va ţine cont de calitățile vocale și interpretative, prezență și mișcare scenică, respectiv autenticitatea costumelor populare și autenticitatea textelor.
 
Parteneri locali
 
Festivalul concurs va avea loc în data de 29 mai, la Căminul cultural din Blăjel. Organizatorii sunt Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu, structura Clubul Copiilor Mediaș, Asociația Culturală Cununa Blăjelului în parteneriat cu comuna Blăjel și Asociația Domy Music Star.
    Trimite prin e-mail