sâmbătă, 16 aprilie 2022

Publicat la 4/16/2022 12:36:00 p.m. de

Proiect important în infrastructura de apă din nordul județului

 Vineri, 15 aprilie a fost semnat contractul „Extindere rețele de apă, rețele de canalizare, conducte de aducțiuni și gospodării de apă în comunele Dârlos, Brateiu, Blăjel, Ațel, Biertan și Hoghilag (Valchid) din județul Sibiu”. Acesta face parte din proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni.



Contractul are o valoare de aproximativ 51,8 milioane de lei, are o durată de implementare de 24 luni, iar obiectivul său constă în realizarea unor conducte de aducțiune apă pe traseul Mediaș – Brateiu – Buzd – Ațel – Dupuș – Biertan – Copșa Mare – Valchid și traseul Mediaș – Valea-Lungă – Păucea.



La semnarea acestui important contract pentriu zona de nord a județului, a participat și Cristian Roman, Secretar de Stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, are o valoare de circa 700 milioane de lei și este finanțat în proporție de 85% din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.



În calitate de Președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apa Târnavei Mari am semnat astăzi împreună cu dir. Ioan Muntean un contract de lucrări de peste 10 mil. euro pentru “Extindere rețele de apă, rețele de canalizare, conducte de aducțiuni și gospodării de apă în comunele Dârlos, Brateiu, Blăjel, Ațel, Biertan, Hoghilag(Valchid) din județul Sibiu” .



Acesta este unul dintre proiectele care fac parte din contractul mare pe fonduri europene nerambursabile aproximativ de 150 mil. euro pe care l-am semnat pentru Medias și nordul județului Sibiu.

Felicit echipa formată la SC Apa Târnavei Mari și îi mulțumesc dlui secretar de stat, Cristian Roman pentru prezență și buna noastră colaborare.



Pentru faptul că ne-a susținut constant îi mulțumesc dlui ministru Marcel Ioan Boloș.

Ne-am propus ca până la sfârșitul acestui an să semnăm și să începem și proiectul de aproximativ 27 mil euro care se va derula în mun. Mediaș.

Mă bucură faptul că promisiunile pe care le-am făcut în campania electorală încep sa prindă contur .

Vă mulțumesc, dragi medieșeni , pentru încredere și pentru susținerea pe care mi le arătați” a transmis Gheorghe Roman pe pagina sa de Facebook.

    Trimite prin e-mail