miercuri, 20 aprilie 2022

Publicat la 4/20/2022 02:23:00 p.m. de

De Paști, la Mediaș se joacă Țuru

 Primăria Municipiului Mediaș organizează în data de 24 aprilie 2022, în prima zi a Sărbătorii Pascale, tradiționalul Joc de Țuru, în cartierul Moșnei. 


Manifestarea va debuta la ora 11:00, pe strada Stejarului nr. 1, iar cei prezenți vor asista atât la tradiționala întrecere, cât și la spectacolul de cântece și dansuri populare pregătit de către organizatori.


Programul artistic va fi susținut de către interpreții Marian Suciu, Emilia Muntean, Costel Popa, Aurelian Suciu, Aurica Bacea, Cosmina Fulea, Diana și Bianca Crețu, precum și Dan Filuț Tabără. De asemenea, vor participa ansamblurile de dansuri populare „Târnavele“ și „Muguri de pe Târnave“, precum și Grupul Instrumental „Ceterașii de pe Câmpie“ din Mureș.


Datând din anul 1926, jocul a început ca un obicei de cartier al Văii Moșnei și continuă să rămână unul din evenimentele emblematice, pitorești și autentice ale comunității noastre, care a atras, an de an, un public tot mai numeros, atât localnici cât și vizitatori. Notorietatea jocului de Țuru a depășit de mult granițele localității și ale județului Sibiu, evenimentul ocupând un loc important în agenda culturală a municipalității.

    Trimite prin e-mail