joi, 7 aprilie 2022

Publicat la 4/07/2022 11:01:00 a.m. de

Autorecenzarea se bucură de interes la Mediaș

În primele două săptămâni de la debutul recensământului, au fost completate online peste 3.400 de chestionare cu informații despre persoane și locuințe din municipiul de pe Târnava Mare. O noutate este aceea că în județul Sibiu s-a adoptat promovarea locală în limbile minorităților naționale, situația fiind întâlnită în comuna Alma, unde minoritatea maghiară depășește 20% din totalul populației. Primăria municipiului Mediaș a organizat patru puncte distincte, unde medieșenii pot solicita asistență la autorecenzare.
 

Un număr de 3.412 chestionare cu informații despre persoane și locuințe au fost completate online de către medieșeni în primele două săptămâni de la startul autorecenzării. Municipiul de pe Târnava Mare, alături de municipiul Sibiu, conduc la capitolul autorecenzare. 
„Situația pe unități administrativ-teritoriale din județul Sibiu în primele 14 zile, conform numărului de chestionare completate, arată o rată de mobilizare mare în municipiile Sibiu și Mediaș, dar și în orașul Cisnădie și comuna Șelimbăr, fiind într-o permanentă dinamică până în 15 mai. În județul nostru s-a adoptat promovarea locală în limbile minorităților naționale, situația fiind întâlnită în comuna Alma, unde minoritatea maghiară depășește 20% din totalul populației“, a precizat Cristina Muntean, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.
 
Tutorial video
 
Institutul Național de Statistică a realizat un material video de prezentare pentru persoanele care doresc să se autorecenzeze. Acesta conține explicații concrete privind modalitatea în care se desfășoară această activitate. Etapa de autorecenzare online se derulează până la jumătatea lunii mai.
„Pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să se autorecenzeze online în cadrul recensământului Populației și Locuințelor, Institutul Național de Statistică a realizat un material video de prezentare, conținând explicații concrete privind modalitatea în care se desfășoară această activitate. Recensământul național a debutat luni, 14 martie 2022, cu etapa de autorecenzare online. Până în data de 15 mai 2022, toți cetățenii interesați pot completa formularul pus la dispoziție pe internet, înscriindu-se pe platforma www.recensamantromania.ro, de unde pot accesa și alte informații suplimentare cu privire la recensământ“, a subliniat Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.

Patru puncte în Mediaș

Pentru persoanele care necesită ajutor în completarea chestionarului pentru autorecenzare, Primăria municipiului Mediaș a organizat patru puncte distincte, unde medieșenii pot solicita asistență. Unul dintre acestea este la sediul Primăriei din Piața Corneliu Coposu nr. 3. Programul este de luni până vineri, între orele 8:00 și 16:00, iar sâmbătă și duminică între orele 10:00 și 18:00. Un al doilea centru este la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Mediaș, în Piața Regele Ferdinand I nr. 1, cu program de luni până vineri între orele 8:00 și 16:00. Un alt centru de ajutor este la Direcția de Asistență Socială Mediaș, de pe Aleea Comandor Dimitrie Moraru nr. 11, deschis de luni până vineri între 8:00 și 16:00. De asemenea, al patrulea punct este la sediul societății Apa Târnavei Mari, pe Aleea Comandor Dimitrie Moraru nr. 19, cu program de luni până vineri între orele 8:00 și 16:00. 
Vă încurajăm să utilizați acest mod simplu de participare la recensământ și vă mulțumim că sunteți alături de autorități în acest demers deosebit de important pentru întreaga societate“, adaugă Anamaria Prodan.

 

    Trimite prin e-mail