duminică, 13 martie 2022

Publicat la 3/13/2022 08:54:00 p.m. de

Drumul Ighișului a fost scos la licitație publică


Drumul care face legătura între Mediaș și Ighișul Nou a fost scos la licitație publică. Investiția se va realiza prin fonduri europene nerambursabile, iar valoarea este de aproximativ 4,5 milioane de euro. „Etapele pe care urmează să le parcurgem în perioada următoare sunt:
 - până la 21 .03. 2022 se depun ofertele
 ⁃ după data de 21.03.2022 începe evaluarea ofertelor care durează până la 3 luni
 ⁃ după desemnarea câștigătorului licitației urmează întocmirea proiectului tehnic care durează 4 luni. Apoi o lună este perioada necesară pentru verificarea și aprobarea acestuia.
 ⁃ după obținerea Autorizației de Construire urmează execuția lucrării care va dura 13 luni (…)
Astfel, dacă nu vor exista contestații, în toamna acestui an se pot începe lucrările la modernizarea drumului care face legătura dintre Mediaș și Ighișul Nou. Vă mulțumesc tututor pentru răbdare,încredere și susținere.“, anunță primarul Gheorghe Roman.
În cadrul lucrărilor se vor realiza podețe, ziduri de sprijin, captarea apele pluviale, amenajarea trotuarelor, extinderea iluminatul public, modernizarea drumului, amenajarea unei piste pentru bicicliști.
Contractul de finanțare a fost semnat în urmă cu aproape un an, iar proiectul avansează conform calendarului propus. Vezi borne importante despre proiect AICI  și
 AICI.
    Trimite prin e-mail