miercuri, 22 august 2018

Publicat la 8/22/2018 02:38:00 p.m. de Anonim

Primăria Mediaș solicită 5 milioane de euro pentru două obiective de investiții


Municipalitatea vrea să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea drumului Ighișului, respectiv construirea unui centru multifuncțional-educațional la fosta unitate militară de aviație. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 5 milioane de euro. Anul acesta, Mediașul a mai câștigat un proiect de 7 milioane de euro prin Direcția de Asistență Socială.


Alex PÎNTEA

Primăria condusă de Gheorghe Roman și-a propus să obțină fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operațional 2014-2020, Axa 13.1, care vizează îmbunătățirea calității vieții populației din în orașele mici și mijlocii din România. Concret, municipalitatea va depune o cerere de finanțare pentru două obiective de investiții pe această axă. 

Drumul Ighișului, reabilitat complet

Unul dintre obiectivele de investiții se referă la reabilitarea și modernizarea drumului care face legătura între Mediaș și satul aparținător Ighișul Nou. Acesta are o valoare de 9,7 milioane de lei și va include reabilitarea sistemului rutier, realizarea de trotuare, o pistă de biciclete, reabilitarea podețelor, a rețelei de canalizare pluvială, dar și a zidurilor de sprijin. „În perioada următoare, ne propunem să depunem un proiect de aproximativ 5 milioane de euro, prin care ne dorim realizarea a două obiective. Unul este acela de modernizare a drumului Ighișului. Acest lucru înseamnă reabilitarea căii de rulare, amenajarea trotuarelor, amenajarea unei piste de biciclete și, în același timp, construirea unor ziduri de sprijin“, a anunțat primarul Gheorghe Roman.


Centru multifuncțional

Cel de-al doilea obiectiv vizează crearea unui centru multifuncțional-educațional, în corpul E de la fosta unitate militară de aviație. Proiectul are o valoare de 16,2 milioane de lei, iar clădirea reabilitată va găzdui o sală de teatru și spectacole, vestiare, cabine, sală de dansuri, sală de canto, ateliere meșteșugărești, săli expoziționale și săli pentru diverse întâlniri. „Cel de-al doilea obiectiv este acela de a pune la dispoziția medieșenilor un centru multifuncțional în zona Aviației“, a mai menționat Roman.

Fonduri extrabugetare

Anul acesta, Primăria Mediaș, prin Direcția de Asistență Socială, a câștigat un alt proiect European, în valoare de 7 milioane de euro.

GHEORGHE ROMAN | primar: „Ca primar al orașului, susțin în continuare atragerea de fonduri europene și, în același timp, îi încurajez pe colegii mei din societățile înființate de către Consiliul Local pentru atragerea acestor fonduri.“

Intitulat „Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate de pe raza Municipiului Mediaș”, acesta este cofinanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014 -2020 Axa prioritară 5. „Un obiectiv important pe care mi l-am propus încă de la preluarea mandatului a fost acela de a atrage fonduri extrabugetare, fie că vorbim de fonduri guvernamentale sau de fonduri europene. După cum se știe, în acest am câștigat, prin Direcția de Asistență Socială, un proiect european de aproximativ 7 milioane de euro și am semnat contracte cu Ministerul Dezvoltării Regionale de aproximativ 3 milioane de euro“, reamintește edilul-șef al municipiului de pe Târnava Mare.
    Trimite prin e-mail