miercuri, 17 martie 2021

Publicat la 3/17/2021 02:29:00 p.m. de

Continuăm să atragem fonduri europene. Peste 30 milioane lei, pentru drumul Ighișului și Centrul multifuncțional de pe Aviației!

Primăria Mediaș anunță finanțarea proiectului depus în 2018, pentru reabilitarea drumului care face legătura între Mediaș și Ighișul Nou, precum și modernizarea corpului E de pe strada Aviației. Proiectul, cu fonduri europene nerambursabile, are o valoare de nu mai puțin de 30.500.000 lei.

 
Proiect eligibil
 
August 2018. Primăria condusă de Gheorghe Roman și-a propus să obțină fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operațional 2014-2020, Axa 13.1, care vizează îmbunătățirea calității vieții populației din orașele mici și mijlocii din România. Concret, municipalitatea  a depus o cerere de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea drumului care face legătura între Mediaș și satul aparținător Ighișul Nou. Acesta include reabilitarea sistemului rutier, realizarea de trotuare, o pistă de biciclete, reabilitarea podețelor, a rețelei de canalizare pluvială, dar și a zidurilor de sprijin.În perioada următoare, ne propunem să depunem un proiect de aproximativ 5 milioane de euro, prin care ne dorim realizarea a două obiective. Unul este acela de modernizare a drumului Ighișului. Acest lucru înseamnă reabilitarea căii de rulare, amenajarea trotuarelor, amenajarea unei piste de biciclete și, în același timp, construirea unor ziduri de sprijin“, anunța la acea vreme primarul Gheorghe Roman.

Centru multifuncțional
 
Totodată, în cadrul cererii, cel de-al doilea obiectiv pentru care a fost solicitată finanțare europeană vizează crearea unui centru multifuncțional-educațional, în corpul E de la fosta unitate militară de aviație. Clădirea reabilitată urmează să găzduiască o sală de teatru și spectacole, vestiare, cabine, sală de dansuri, sală de canto, ateliere meșteșugărești, săli expoziționale și săli pentru diverse întâlniri. „Cel de-al doilea obiectiv este acela de a pune la dispoziția medieșenilor un centru multifuncțional în zona Aviației“, menționa, în 2018, primarul Gheorghe Roman.

 
Succes
 
La nici 3 ani distanță:
Dragi medieșeni, astăzi, ministrul dezvoltării, d-nul Cseke Attila a semnat un nou contract pe fonduri europene nerambursabile care contribuie la modernizarea orașului nostru. Este vorba despre un proiect în valoare de peste 30.500.000 lei în cadrul căruia se va reabilita în totalitate drumul care face legătura între Mediaș și Ighișul Nou (lucrări incluse: modernizare drum, modernizare poduri și rigole, amenajare piste pentru bicicliști) și,în același timp, se va moderniza corpul E al clădirii de la fosta Aviație. Astfel, promisiunile pe care le-am făcut în campania electorală încep tot mai mult să se concretizeze. Vă mulțumesc tuturor pentru încrederea arătată“, a transmis astăzi primarul Gheorghe Roman.
    Trimite prin e-mail