marți, 25 ianuarie 2022

Publicat la 1/25/2022 09:47:00 a.m. de

Un ochi râde, altul plânge

Gaz Metan pregătește deja al doilea meci din acest an, cel de sâmbătă, de la Voluntari. Echipa noastră vine după surpriza de la Arad, unde a dat lovitura: 1-0, prin golul lui Vlad Morar. O victorie mare, sărbătorită însă reținut în vestiar, din cauza problemelor financiare care afectează clubul medieșean în această ediție de campionat.  

ILIE POENARU | antrenor Gaz Metan Mediaș
 
„Poate nu am arătat un fotbal bun, dar scopul scuză mijloacele. A fost o discuție, domnul primar și domnul director de la Romgaz ne-au anunțat că vom avea tot sprijinul, dar trebuie să avem puțină răbdare. Știm că sunt alături de noi și vor face tot ce le stă în putință ca acest club să nu moară.“
UTA a avut prima ocazie a partidei disputate la sfârșitul săptămânii trecute la Arad în minutul 9, atunci când lovitura de cap a lui David Miculescu din centrul careului de 16 metri a fost reținută de portarul Octavian Vâlceanu. Peste patru minute, același Octavian Vâlceanu a fost la post și l-a blocat în poziție de unu la unu pe Marko Vukčević. În minutul 21, portarul Gazului a avut o nouă intervenție foarte bună și la șutul lui Roger. Arădenii au continuat să preseze, însă la pauză scorul înregistrat a fost 0-0.
 
Repriză bună
 
Alb-negrii au arătat o altă față la ieșirea de la cabine. Formația lui Ilie Poenaru a avut o ocazie uriașă în minutul 58, atunci când Răzvan Trif l-a găsit foarte bine pe Morar în centrul careului de 16 metri, iar acesta a șutat din prima, puțin pe lângă bara din dreapta a porții arădenilor. În minutul 62, șutul lui Ioan Filip din marginea careului de 16 metri a trecut pe lângă poarta lui Florin Iacob. În minutul 65, Mihai Dobrescu a centrat de pe partea stângă a terenului, mingea a fost respinsă de un apărător al arădenilor, a ajuns la Vlad Morar care a șutat și a reușit să deschidă scorul. Arădenii au avut șansa egalării în prelungiri la lovitura de cap a lui Alexandru Benga, însă Octavian Vâlceanu a fost din nou la post și a reușit să respingă mingea în lateral, iar Gaz Metan a plecat cu toate cele trei puncte de la Arad.
 
Bucurie și tristețe
 
La finalul partidei câștigate în compania arădenilor, tehnicianul Gazului Metan și-a felicitat jucătorii pentru victorie. Poenaru a spus că totuși este mâhnit din cauza situației financiare extrem de dificile a clubului, care își pune serios amprenta. „Ați văzut ce lot am avut la dispoziție, nici măcar 20 de jucători. Victoria asta e foarte frumoasă, dar sunt mâhnit de situație. Asta e, mă bucur pentru ei, îi felicit. Au dat dovadă de mare caracter. Merită toate felicitările pentru că s-au sacrificat. Mai avem jucători care au lipsit la acest meci, știți motivele. Avem un grup bun, mai avem și suspendați, accidentați, iar pe Tsvetelion Chunchukov și Florin Achim nu i-am putut legitima”, a declarat Ilie Poenaru. 


    Trimite prin e-mail