marți, 25 ianuarie 2022

Publicat la 1/25/2022 08:20:00 p.m. de

De la Gaz Metan, la cârma Naționalei

Fostul antrenor al Gazului Metan, Edward Iordănescu, este noul antrenor al echipei naționale de fotbal a României.
 

Marți după-amiază, acesta a fost prezentat oficial ca selecționer al reprezentativei României într-o conferință de presă susținută la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia. Antrenorul în vârstă de 43 de ani a semnat un contract valabil până la finalul campaniei de calificare la EURO 2024, incluzând eventuale jocuri de play-off, cu prelungire automată în cazul calificării la turneul final. „Am simțit încredere în munca pe care o putem face împreună. Mulțumesc și predecesorilor mei, Cosmin Contra și Mirel Rădoi, care au lăsat lucruri bune în urma lor. Au muncit să construiască un mediu bun pentru performanță și au participat la promovarea și dezvoltarea unor jucători tineri. Sunt bucuros, mândru și sunt pregătit pentru responsabilitatea de a reprezenta românii și România. Cu încrederea tuturor putem construi o echipă care să strălucească și care poate produce performanțele pe care cu toții le așteaptă”, a spus Edward Iordănescu.
 
Programul naționalei
 
Noul selecționer va debuta pe banca naționalei odată cu cele două meciuri amicale din luna martie, pe 25, la București, cu Grecia, și pe 29, la Netanya, cu Israel. Pentru naționala României va urma parcursul din Liga Națiunilor. Astfel, pe 4 iunie România va întâlni Muntenegru în deplasare, iar trei zile mai târziu în data de 7 iunie, va juca Bosnia și Herțegovina tot în deplasare. Ulterior, pe 11 iunie România va juca pe teren propriu cu Finlanda, iar peste alte trei zile, pe 14 iunie, tot acasă cu Muntenegru. În toamna acestui an, în data 23 septembrie naționala se va deplasa în Finlanda, iar apoi în data de 26 septembrie va juca pe teren propriu cu Bosnia și Herțegovina.
 
Bilanț la Gaz Metan
 
Edward Iordănescu a stat pe banca Gazului Metan în perioada ianuarie 2019 - martie 2020. Acesta a condus gruparea de pe Târnava Mare în 47 meciuri în Liga 1. Bilanțul său a fost unul pozitiv, cu 22 victorii, 13 rezultate de egalitate și 12 înfrângeri. Totodată, cu Iordănescu în postura de antrenor principal, Gaz Metan a reușit prima calificare din istorie în play-off-ul Ligii 1.
    Trimite prin e-mail