miercuri, 5 ianuarie 2022

Publicat la 1/05/2022 09:20:00 p.m. de

Polițist din Mediaș, soţia şi copiii săi, amenințări cu MOARTEA. De la ce au pornit mesajele

Prim-procurorul adjunct Ruginosu Mihaela, înlocuitor al purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, aduce azi cunoştinţa opiniei publice un caz de ultraj.

Pe 4 noiembrie, organele de urmărire penală au fost sesizate prin plângerea penală  formulată de persoana vătămată cu privire la comiterea infracţiunii de ultraj.

Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

Începând cu luna iunie 2021, un polițist din Poliţia Mediaş (în vârstă de 38 ani, născut în judeţul Cluj, domiciliat în Mediaş, judeţul Sibiu) a primit în mod repetat de la un bărbat (în vârstă de  29 ani, născut în judeţul Mureş, domiciliat în Mediaş, judeţul Sibiu) mai multe mesaje text, audio şi audio-video prin care este ameninţat cu acte de violenţă şi cu moartea, atât el cât şi soţia şi copii săi, întrucât acesta este nemulţumit de modul în care lucrătorul de poliţie instrumentează un dosar penal în care respectivul bărbat are calitatea de persoană vătămată.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a preluat dosarul și a dispus urmărirea penală faţă de suspect pentru ultraj în formă continuată, după care a pus în mişcare acţiunea penală împotriva sa pentru ultraj în formă continuată.

Ieri, suspectul a fost reținut pe 24 ore, apoi arestat preventiv pentru o perioadă de 30 zile.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Poliţiei Municipiului Mediaş, precum şi şi angajaţi ai Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție a Județului Sibiu.

    Trimite prin e-mail