joi, 6 ianuarie 2022

Publicat la 1/06/2022 09:04:00 a.m. de

Jandarmii în acțiune! Veghează manifestările religioase de Boboteză

Astăzi, în județ au loc manifestări religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Bobotează).

Pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare cu scopul de a preveni și combate efectele pandemiei de Covid-19, jandarmii sibieni vor acționa pentru supravegherea desfăşurării activităților care vor avea loc în apropierea lăcaşelor de cult.

Pentru buna desfășurare a tuturor activităților religioase, au organizate echipe de dialog, patrule de siguranță publică, precum și alte dispozitive care au ca principal scop siguranța oamenilor, ce vor fi adaptate în funcție de situațiile concrete.

În zona de distribuire a agheazmei vor fi organizate culoare de acces, astfel încât să se evite producerea de aglomerări. În acest sens, jandarmii fac apel către participanți să respecte recomandările forțelor de ordine, să nu forțeze accesul pe aceste culoare și, foarte important, să ia în considerare timpi mai mari de așteptare.

Respectarea regulior de protecție individuală, respectiv păstrarea unei distanțe care să asigure protecția sanitară (recomandarea specialiștilor fiind de 1,5 m), purtarea corectă a măștii de protecție și dezinfectarea mâinilor, reprezintă de asemenea măsuri necesare pentru siguranța tuturor participanților.

Dacă se află într-o situație dificilă sau dacă sunt martorii unor fapte antisociale, participanții să apeleze cu încredere la cea mai apropiată patrulă de jandarmi sau la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

    Trimite prin e-mail