miercuri, 5 ianuarie 2022

Publicat la 1/05/2022 09:13:00 a.m. de

Noi RESTRICȚII împotriva Covid-19 pentru valul 5, decise astăzi

Azi va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), în care se vor decide noile restricții care se vor aplica în contextul valului 5 al pandemiei de Covid-19 în țara noastră.


Conform surselor din Guvern, printre măsurile discutate se numără purtarea obligatorie și corectă a măștii chirurgicale sau tip FFP2 în toate spațiile publice închise și deschise, cu unele excepții, scrie digi24.ro
Astfel, masca de protecție de tip medical sau FFP2 va fi obligatoriu să fie folosită astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise. Măștile textile ar putea fi astfel interzise.

Excepții de la regula privind masca de protecție:
– copiii cu vârsta mai mică de 5 ani
– persoanele care sunt singure în birou
– prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane
– reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane
– vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public
– persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.
Printre măsurile analizate și discutate de autorități se numără și testarea elevilor în școli ori introducerea șomajului tehnic pentru angajați.
    Trimite prin e-mail