marți, 4 ianuarie 2022

Publicat la 1/04/2022 10:34:00 p.m. de

Discuţii cu Romgaz şi Transgaz. Guvernul spune că furnizarea de gaze este asigurată

Furnizarea energiei electrice este asigurată atât pentru serviciile esenţiale, cât şi pentru consumatori şi există cantităţile necesare de gaz pentru aprovizionarea în condiţii de normalitate, se arată într-un comunicat de presă transmis de Guvern, potrivit AGERPRES.


Precizările sunt făcute după ce, marţi dimineaţă, premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire de lucru cu viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, reprezentanţi ai companiilor Transelectrica, Transgaz, Romgaz şi ai Ministerului Mediului. Discuţiile au vizat stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă, din perspectiva evoluţiilor sectorului energetic în România.
„Din analiză, a rezultat că furnizarea energiei electrice este asigurată atât pentru serviciile esenţiale, cât şi pentru consumatorii casnici şi alte categorii de consumatori. În privinţa furnizării de gaze, sunt asigurate cantităţile de gaz pentru funcţionarea aprovizionării în condiţii de normalitate”, se menţionează în comunicat
    Trimite prin e-mail