joi, 6 ianuarie 2022

Publicat la 1/06/2022 03:25:00 p.m. de

Întâlnire video în biserică! Fiii satului Boarta, împreună de sărbători

Cu ajutorul tehnologiei, locuitorii din satul Boarta, comuna Șeica Mare, au putut fi mai aproape de rudele lor din străinătate. Acțiunea s-a desfășurat la inițiativa preotului paroh Gheorghe Marinică Ghincea. 

Printr-o scrisoare lansată din partea parohiei cu câteva săptămâni înainte, adresată lor, o parte au răspuns afirmativ de a transmite din țările unde trăiesc cu familia câteva urări video celor prezenți la Sfânta Liturghie.

„În ziua Praznicului Nașterii Domnului, credincioșii comunităţii din Parohia Boarta, judeţul Sibiu, adunați în număr mare, îmbrăcați în haine de sărbătoare  au avut parte de un moment inedit. Sărbătoarea Nașterii Domnului este o sărbătoare a familiei, iar în Sfânta Biserică, mama noastră spirituală s-au adunat toți fiii ei. În Patriarhia Română, anul 2021 a fost dedicat românilor de pretutindeni, moment ce ne-a creat prilejul de a aduce la sărbătoarea Crăciunului în mijlocul bisericii, mai mulți fii ai satului plecați peste hotare cu ajutorul căilor media, prin mesajele lor video transmise cu ocazia Nașterii Domnului“, a spus preotul.

Comuniune cu diaspora

Mesajele lor le-au stârnit celor prezenți, dar mai ales părinților emoție, curiozitatea de a-i revedea, precum și lacrimi de bucurie.

„Ne-am propus să le dedicăm lor o zi din an să-i pomenim în cadrul Sfintei Liturghi pe toți, urmat apoi de o întâlnire video în biserică, iar pe parcursul anului acordarea unor diplome de apreciere“, a mai spus preotul din Boarta.

La finalul slujbei, toți cei prezenți au cântat un colind, urmat de câteva gânduri calde transmise de preotul paroh tuturor fiilor satului care trăiesc în afara granițelor României, transmis pe pagina de Facebook a parohiei.


    Trimite prin e-mail