joi, 6 ianuarie 2022

Publicat la 1/06/2022 03:13:00 p.m. de

În Antalya până la jumătatea lunii ianuarie

Gaziștii s-au reunit luni la Mediaș, iar miercuri au zburat spre Turcia. În Antalya, aceștia au programate antrenamente, dar și trei jocuri de verificare. Doi dintre adversari au fost deja stabiliți: FC Vaduz din Liechtenstein, respectiv FK Qarabag din Azerbaidjan. Bryan Alceus și Patricio Matricardi sunt infectați cu COVID-19 și vor rata perioada de pregătire.
 

Lotul Gazului Metan s-a reunit la începutul acestei săptămâni la Mediaș. Au lipsit motivat o parte dintre jucători, din cauza unor probleme medicale, respectiv accidentări, răceli sau infectare cu COVID-19, în cazul lui Bryan Alceus și Patricio Matricardi. De asemenea, Nasser Chamed se află în prezent la Cupa Africii pe națiuni, fiind convocat la naționala Insulelor Comore.
„Ne dorim să fim sănătoși, să avem un an mai bun. Să sperăm că 2022 ne va aduce liniștea de care avem nevoie și din punct de vedere medical și din punct de vedere a tot ceea ce vrem să facem. Este clar că avem foarte mult de muncă, este clar că ne așteaptă o perioadă de pregătire foarte grea pe care trebuie să o comprimăm fiind foarte scurtă. De asemenea, ne așteaptă o parte de campionat grea, iar apoi va trebui să fim foarte concentrați, să avem atitudine, să avem încredere. Nu au venit toți jucătorii, avem ceva cu probleme cu Bryan Alceus și Patricio Matricardi, depistați cu COVID, Yuri face foarte mult din Brazilia și alături de Vâlceanu vor face joncțiunea cu noi în București“, a declarat antrenorul Ilie Poenaru.
Antrenamente și amicale
 
Lotul Gazului Metan se va pregăti, în perioada 5-15 ianuarie, în stațiunea Antalya din Turcia. Cantonamentul va cuprinde antrenamente, dar și trei jocuri de verificare. Astfel, în data de 11 ianuarie, alb-negrii vor întâlni FC Vaduz din Liechtenstein, iar în data de 14 ianuarie, adversarul va fi FK Qarabag din Azerbaidjan. Cel de-al treilea amical nu a fost încă stabilit cu exactitate. „De pe data de 5 până în data de 15 ianuarie vom fi în Antalya, unde vom avea două antrenamente pe zi, plus trei meciuri amicale. Am stabilit programul ca și zile, vom avea adversari foarte buni“, a adăugat Ilie Poenaru.
 
Au primit un salariu
 
La finalul anului trecut, Consiliul Local Mediaș a aprobat într-o ședință extraordinară alocarea sumei de 1 milion de lei către Clubul Gaz Metan. Cu ajutorul acestor bani, a fost plătit în ultimele zile din decembrie unul dintre salariile restante către jucători. Situația financiară este însă în continuare una dificilă. „Să sperăm că lucrurile vor intra pe un făgaș normal, așa cum ni s-a promis. Ne bucurăm că primarul Gheorghe Roman a luat atitudine și s-a ținut de cuvânt și îi mulțumim pe această cale și îl așteptăm cât mai aproape de noi. S-a rezolvat o mică parte din probleme, dar încă mai sunt lucruri de pus la punct în plan financiar. Să sperăm că într-o perioadă scurtă se vor rezolva și aceste probleme, pentru că avem nevoie de liniște“ a mai declarat antrenorul Gazului Metan.
    Trimite prin e-mail