miercuri, 8 decembrie 2021

Publicat la 12/08/2021 03:46:00 p.m. de

Mediașul, premiat pentru „Excelență în sănătate și asistență socială“.

Municipiul de pe Târnava Mare a fost declarat câștigător în cadrul Galei de Excelență AMR.
 
 
Asociația Municipiilor din România a organizat și în acest an competiția intitulată „Gala AMR“. 67 municipii din toată țara au participat la această gală, iar Mediașul a depus o aplicație la categoria „Sănătate și Asistență Socială“, fiind declarat câștigător. Municipiul de pe Târnava Mare a câștigat premiul „Excelență în sănătate și asistență socială“.
 
Muncă apreciată
 
La evenimentul desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, au fost invitate să participe municipiile din întreaga țară. În urma jurizării efectuate în perioada octombrie – noiembrie 2021, municipiul Mediaș a câștigat premiul de „Excelență în sănătate și asistență socială“.
Am primit din partea Asociației Municipiilor din România un premiu de excelență în Sănătate și Asistență Socială, pentru proiectele pe care le derulează administrația publică locală, pe fonduri europene nerambursabile. Din punctul meu de vedere, acest premiu este recunoașterea muncii depuse de echipa pe care am format-o la nivelul Primăriei Mediaș. Le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru implicare, iar medieșenilor le promit că voi face tot ceea ce ține de mine pentru a atrage în continuare fonduri nerambursabile, extrem de necesare pentru dezvoltarea și modernizarea orașului“, a declarat primarul Gheorghe Roman.
67 participanți
 
Organizarea celei de-a patra ediții a Galei AMR a demarat în luna august a acestui an, prin lansarea apelului și depunerea proiectelor, fiind primite 67 de aplicații din partea municipiilor. La fel ca la edițiile precedente, evenimentul a avut drept scop principal punerea în evidență a excelenței în diverse domenii pentru administrația publică locală, contribuind la stimularea performanței, la schimbul de bune practici și oferirea unor servicii publice mai bune cetățenilor fiecărei localități, într-o serie de domenii de importanță deosebită pentru administrația publică locală.
 
10 categorii
 
Gala Asociației Municipiilor din România a fost structurată pe zece categorii: „Educație“, „Sănătate și Asistență Socială“, „Transport public și mobilitate“, „Protecția mediului și gestionarea eficientă a deșeurilor“, „Regenerarea urbană a spațiilor publice“, „Promovarea culturală, turistică și sportivă“, „Eficiență energetică“, „Digitalizare/Smart City“, „Guvernarea locală participativă“ și „Promovarea și susținerea antreprenoriatului“.
 
Partener instituțional
 
Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele municipiului Bucureşti. AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale.
    Trimite prin e-mail