marți, 21 decembrie 2021

Publicat la 12/21/2021 10:44:00 p.m. de

Emoții și lacrimi de bucurie la Ighișul Nou și în cartierul Vitrometan. Au colindat împreună cu artiștii!

Mai aproape de tradiții, de Sărbătorile de iarnă. Primăria Mediaș a propus patru spectacole de colinde și obiceiuri, în mai multe zone ale orașului, după care, joi 23 decembrie, programează un amplu concert de colinde în Piața Regele Ferdinand I.


În această seară, s-a lăsat cu emoții și lacrimi încă de la primele acorduri, semn că oamenii simt apropierea Crăciunului. Locuitori ai satului Ighișul Nou, dar și ai cartierului Vitrometan, au colindat alături de artiști consacrați, pentru momente de neuitat. Iar prestația oaspeților sosiți din Bucovina, din comuna Dolhești, județul Iași, în spiritul tradițiilor de Crăciun și a dragostei de neam și țară, a fost de-a dreptul spectaculoasă.  
 
 
 
Reamintim, Primăria municipiului Mediaş organizează, în zilele de 21 şi 22 decembrie, patru spectacole de colinde, tradiţii şi obiceiuri în diferite zone ale oraşului, dar şi în Ighişul Nou. Cetele de colindători au fost prezente marţi după-amiază în centrul satului aparţinător, iar ulterior au colindat în cartierul Vitrometan, în zona parcului.

Astăzi, spectacolele se vor relua de la ora 16:00 în cartierul Gura Câmpului, la Complexul Vechi, iar de la ora 17:00, în cartierul După-Zid, în zona locului de joacă.
„Concertele sunt susţinute de către artiştii Ciprian şi Mihaela Istrate acompaniaţi de grupul instrumental «Ceteraşii de pe câmpie», Costel Popa, Cristian Fodor, Aurelian Suciu, Narcisa Luncan, Cosmina Fulea, Bianca şi Diana Creţu, Emilia Muntean, Aurica Bacea şi Dan Filuţ Tabără”, a detaliat Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş
    Trimite prin e-mail