marți, 21 decembrie 2021

Publicat la 12/21/2021 01:12:00 p.m. de

Sprijin pentru Gaz Metan

Romgaz și Primăria Mediaș au dat ieri asigurări că rămân aproape de echipa de primă ligă Gaz Metan. Primarul Gheorghe Roman va propune Consiliului Local Mediaș în ședința extraordinară de luni, 27 decembrie, alocarea sumei de 1 milion de lei pentru club. Totodată va încerca să readucă lângă echipă și SNTGN Transgaz.

 
Sunt principalele concluzii ale discuției care a avut loc ieri la sediul Romgaz, la inițiativa liderilor suporterilor medieșeni. Alături de Aristotel Marius Jude, directorul general al SNGN Romgaz, și primarul Gheorghe Roman, au luat parte la întrunire Flavius Boroncoi, din partea clubului Gaz Metan și patru membri ai galeriei.
 
Primăria Mediaș va continua așadar să sprijine financiar Clubul Gaz Metan. Primarul Gheorghe Roman promite că va propune Consiliului Local Mediaș în ședința extraordinară de luni, 27 decembrie, alocarea sumei de 1 milion de lei pentru club. Totodată, edilul-șef al municipiului de pe Târnava Mare a lansat un apel către sponsori. 
„Se știe că sponsorii tradiționali ai clubului Gaz Metan au fost cele două companii naționale, Romgaz și Transgaz. În calitate de primar al municipiului Mediaș, dar și ca iubitor al sportului, în momentul în care a apărut cadrul legal, am propus Consiliului Local Mediaș alocarea de fonduri și către Clubul Sportiv Gaz Metan. De curând am aflat din presă și de pe rețelele de socializare despre situația financiară delicată a clubului, astfel, în ședința extraordinară a Consiliului Local din data de 27 decembrie, voi propune alocarea sumei de 1.000.000 de lei, pentru a susține Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaș. Îmi doresc ca fotbalul medieșean să se mențină în liga națională și fac apel la sponsori să susțină în continuare echipa fanion a orașului”, a arătat primarul Gheorghe Roman. 
Din păcate, situația în Liga I nu e deloc liniștitoare. Gaz Metan a încheiat anul cu o remiză, acasă, în compania Universității Craiova, scor 1-1. Ronaldo Deaconu a deschis scorul repede pentru Gaz Metan, iar Andrei Ivan a egalat în repriza a doua. Pentru Gaz Metan urmează partida din deplasare cu UTA Arad, care va avea loc pe 23 ianuarie 2022.
 
Gaz Metan a deschis scorul în minutul 3 al partidei cu Universitatea Craiova. Marius Constantin a degajat o minge înspre propriul careu de 16 metri, Paul Papp nu a intervenit, iar Deaconu pe fază a trimis mingea în poartă. În minutul 16, șutul lui Gustavo Vagenin a fost reținut de către Octavian Vâlceanu. Peste 7 minute, șutul lui Dan Nistor nu a prins cadrul porții Gazului. După o jumătate de oră de joc, portarul Vâlceanu a respins în corner de lângă bară șutul lui Andrei Ivan. La poarta cealaltă, Ronaldo Deaconu l-a deschis foarte bine în adâncime pe Vlad Morar, însă acesta nu a reușit să șuteze și a fost deposedat de un apărător advers.
 
S-a terminat egal
 
În minutul 57, portarul Craiovei a reținut o lovitură liberă executată de Deaconu. Peste 3 minute, la cealaltă poartă, șutul lui Ivan a fost blocat de Yuri Matias. În minutul 62, Andrei Ivan a șutat la poarta lui Vâlceanu, Gabriel de Moura a reușit să blocheze șutul în prima fază, mingea i-a revenit lui Ivan, care a șutat și a marcat la colțul scurt. Peste 7 minute, Bryan Alceus a trimis în plasa laterală a porții adverse după o centrare primită de la Ronaldo Deaconu. În minutul 78, șutul lui Gustavo Vagenin a trecut pe lângă poarta Gazului, iar apoi Octavian Vâlceanu a reușit să îl blocheze pe același Gustavo. Cu două minute înainte de finalul timpului regulamentar de joc, lovitura liberă executată de Ante Roguljic a lovit plasa laterală a porții Gazului.
 
Rezultat pozitiv
 
La finalul partidei, antrenorul alb-negrilor a ținut să își felicite jucătorii. Ilie Poenaru speră ca lucrurile să se îndrepte în plan financiar. 
„Putem spune că e un rezultat pozitiv, ținând cont de lucrurile care s-au întâmplat în această perioadă. Jucătorii merită felicitați. Poate nu facem un joc spectaculos, dar pentru noi în acest moment evitarea retrogradării este cea mai importantă și ne dorim să adunăm cât mai multe puncte. Ținând cont de problemele pe care le avem, e foarte greu să motivez jucătorii și nu pot decât să-i felicit în această situație pentru atitudinea pe care o au. De câteva săptămâni sunt mai mult psiholog decât antrenor și nu este ușor. Momentan, ăsta e stilul nostru, scopul scuză mijloacele. Eu am mai fost în această situați și la Clinceni, dar mă bucur că am un grup bun, de caracter, chiar dacă suferă. Nu e ușor să mergi acasă fără bani. Asta e viața. Trăim cu speranța, avem promisiuni și sperăm că Primăria și sponsorul să aprecieze eforturile noastre și să dea banii promiși. Am ieșit cu greu din vestiar, nu e ușor. În loc să ne bucurăm, e o tristețe acolo. E păcat. Mediașul reprezintă ceva, a făcut și performanță și cred că dacă strângem rândurile și ajutăm clubul, putem să facem lucruri frumoase aici”, a declarat după meciul de sâmbătă Poenaru.
Premii pentru juniori
 
Cristi Avram este Juniorul anului 2021 la Gaz Metan Mediaș. Acesta a avut evoluții foarte bune în partidele pe care echipa noastră sub 19 ani a disputat-o în Liga Elitelor. Sezonul trecut, Gaz Metan U19 a terminat pe locul 4 pe țară în Liga Elitelor, iar în actualul sezon s-a calificat în play-off și ocupă în prezent locul 4. În 15 meciuri disputate în acest sezon, Cristi Avram a marcat 8 goluri. Patricia Șerban este Jucătoarea anului 2021 la Gaz Metan Mediaș. Aceasta a avut evoluții foarte bune în meciurile disputate de echipa feminină cu care a încheiat sezonul trecut pe locul 5 pe țară. De asemenea, în acest sezon competițional, echipa feminină din care face parte s-a calificat în primele 12 echipe din țară în Liga Elitelor feminin U15. În cele patru meciuri disputate până acum, Patricia a marcat 7 goluri. De asemenea, a primit un premiu din partea clubului Gaz Metan Mediaș și Marinel Pană, cel care a fost desemnat Suporterul Anului 2021.
Cristi Avram

Patricia Șerban

Marinel Pană

    Trimite prin e-mail