joi, 16 decembrie 2021

Publicat la 12/16/2021 09:16:00 a.m. de

Deputul PNL Christine Thellmann, la un an de mandat

Demersurile legislative făcute de deputatul Christine Thellmann au intrat în linie dreaptă. Una dintre acestea se referă la amenajarea, omologarea şi întreţinerea traseelor turistice din România. Propunerea se află în prezent la Senatul României. O a doua inițiativă legislativă vizează asigurarea dreptului la vot persoanelor cu dizabilități. Proiectul este în faza consultărilor cu instituțiile statului și mediul asociativ. Parlamentarul medieșean este coinițiator și la alte proiecte de lege, cum ar fi modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul de pensii publice sau proiectul de lege privind înmatricularea şi înregistrarea vehiculelor.


Deputul PNL Christine Thellmann a inițiat o lege pentru pasionații de drumeții. Săptămâna trecută, parlamentarul medieșean a depus la Parlamentul României o propunere legislativă pentru amenajarea, omologarea şi întreţinerea traseelor turistice din România.
„Sunt pasionată de drumeții și activități în natură și acest proiect este nu doar absolut necesar pentru realizarea de trasee turistice, dar este un proiect de suflet. Am lucrat la acest document alături de colegii mei din administrația locală din Sibiu, cu specialiștii din programul Anii Drumeției realizat de Consiliul Județean Sibiu. Colaborarea cu ei mi-a fost de mare ajutor și contez în continuare pe suportul lor. Îmi doresc să contribui la crearea unui cadru normativ care să sprijinire organizarea și promovarea activităților de drumeție, de cicloturism sau cele de tip ecvestru peste tot în țară. Este necesară o legislație care să prevadă norme clare, valabile la nivel național, și să fie ușor de recunoscut de turiști“, spune Christine Thellmann.
România nu are, în prezent, o legislație pentru traseele turistice din zona colinară, iar autoritățile locale nu au cadru legislativ pentru amenajarea lor, pentru prevenirea accidentelor sau intervenția în caz de accidente în aceste zone. Parlamentarul liberal consideră că este nevoie de un Catalog al traseelor turistice, care să fie public, astfel încât cei interesați să știe unde pot merge în drumeție în siguranță.
„Persoanele juridice, antreprenorii individuali, autoritățile publice locale sau ONG-urile vor putea crea trasee turistice și vor deține un Pașaport turistic pentru fiecare traseu administrat. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului va stabili marcajele turistice și signalistica de pe traseele turistice, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi. Realizarea unui set de reguli și a unor șabloane pentru marcarea și signalistica traseelor turistice, de către Guvern, prin ministerele de resort, este o reglementare necesară la nivel național, pentru a facilita activitatea autorităților și a tuturor celor care vor să organizeze activități în aer liber, pentru promovarea turismului și siguranța turiștilor, precum și pentru protejarea mediului. Sper să am sprijinul colegilor mei deputați și senatori, pentru ca acest proiect să fie adoptat de Parlament în cea mai bună și utilă formă posibilă“, a declarat deputatul PNL.
Aproape un milion de persoane cu dizabilități vor putea vota fără impedimente, dacă noua propunere legislativă a deputatului medieșean Christine Thellmann va deveni act normativ

 
O altă propunere legislativă se referă la asigurarea dreptului la vot persoanelor cu dizabilități. Prin intermediul acesteia, aproape un milion de persoane cu dizabilități vor putea vota fără impedimente. Christine Thellmann s-a întâlnit zilele trecute cu președintele Autorității Electorale Permanentă, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, pentru a discuta despre această viitoare lege. „În acest moment, persoanele cu dizabilități nu pot vota din cauza că nu se pot deplasa, nu există rampe de acces în secțiile de votare sau acestea se află la etaj, nu sunt cabine de vot sau buletine de vot adaptate nevoilor acestora, de acces cu un căruț, lupă sau buletine de vot special pentru nevăzători sau pentru persoane cu problem de auz. Voi continua consultările pe marginea acestui proiect de lege cu instituțiile statului și cu mediul asociativ care se ocupă de apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități pentru a îmbunătăți propunerea legislativă. Pe scurt, statul s-a angajat să respecte drepturile persoanelor cu dizabilități, iar autoritățile statului trebuie să ofere acces în secția de votare fiecărei persoane cu dizabilități, indiferent dacă vorbim de dizabilități locomotorii, de auz sau vedere. I-am asigurat pe reprezentanții Autorității Electorale Permanente că modificările propuse vor fi aduse la cunoștință în timp util autorităților locale pentru ca acestea să se poată pregăti pentru anul electoral 2024. Sper ca acestui demers să mi se alăture cât mai mulți colegi parlamentari“, a mai declarat deputatul Christine Thellmann.
 
 
Pe lângă cele două proiecte de lege, parlamentarul medieșean este coinițiator și la mai multe proiecte de legi. Concret este vorba despre o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul de pensii publice, aflată în prezent la comisiile permanente ale Senatului României. De asemenea, la o propunere legislativă privind modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Proiectul este în prezent înregistrat la Senat pentru dezbatere. Tot la camera superioară a Parlamentului României se află și propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii privind evidenţa persoanelor şi actelor de identitate ale cetăţenilor români.

Christine Thellmann aparț
ine Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal. Face parte din Comisia permanentă pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului (din feb. 2021) și este Secretarul Comisiei pentru afaceri europene.
Deputatul medieșean este membru în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE – supleant și în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei – supleant.
Face parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Austria, din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Federală Germania și din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Kazahstan. 
   
Activitatea parlamentară în cifre:
Luări de cuvânt: 19 (în 19 sedințe)
- din care declarații politice:   11
Declarații politice depuse în scris: 5
Propuneri legislative inițiate: 20
Întrebări și interpelări: 7

 
    Trimite prin e-mail