duminică, 26 decembrie 2021

Publicat la 12/26/2021 02:38:00 p.m. de

Cozonaci și portocale pentru pacienți

Aproape 400 de persoane au petrecut Crăciunul în saloanele Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Pentru alinarea suferințelor, pe lângă serviciile medicale, au avut parte de un meniu special de Sărbători. Ca de obicei, diferențiat în funcție de afecțiuni.

În Ziua de Crăciun și în cea de Anul Nou, pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au parte de o masă mai specială pentru prânz, deși meniul este diferențiat.

”În cadrul SCJU Sibiu, meniurile pacienților sunt diferențiate în funcție de afecțiuni și regimul prescris de medic, fiind conceput de medicii nutriționiști și asistenții dieteticieni pentru a corespunde nevoilor pacienților și a facilita recuperarea acestora”, a declarat, pentru Mesagerul de Sibiu, dr. Daniel Chelcea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Astfel, conform acestuia, pentru pacienții cu regim comun, meniul de prânz din Ziua de Crăciun și din cea de Anul Nou constă în ciorbă de zarzavat și friptură de porc cu garnitură de paste cu sos. Pentru pacienții cu diferite tipuri de regim, meniul de sărbători este puțin diferit. Acesta este compus din supă de zarzavat sau supă cremă de zarzavat, pulpe de pui la tavă cu garnitură de paste cu sos sau rasol cu garnitură de cartofi piure. Din meniul pacienților internați la județean nu lipsesc specialitățile specifice Crăciunului. ”De asemenea, toți pacienții vor primi cozonac și/sau portocale, conform regimului pe care trebuie să-l urmeze. Le dorim tuturor pacienților noștri precum și tuturor sibienilor Sărbători fericite, cu multă sănătate, pentru că sănătatea este cel mai de preț dar”, conchide dr. Daniel Chelcea.

În această perioadă, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu sunt internați, în medie, 370 de pacienți. Numărul acestora este influențat de mișcarea zilnică, respectiv internări/externări.

    Trimite prin e-mail