vineri, 24 decembrie 2021

Publicat la 12/24/2021 11:32:00 a.m. de

Colindele au răsunat aseară în Piața Regele Ferdinand I

Seria spectacolelor de Crăciun organizate de Primăria Municipiului Mediaș în mai multe zone ale orașului și în satul aparținător Ighișul Nou s-a încheiat aseară cu concertul „Florile dalbe“ din Piața Regele Ferdinand I.

 
Medieșenii ai avut ocazia de a asculta colinde tradiționale în interpretarea binecunoscuților Veta Biriș, Marius Ciprian Pop, Ciprian și Mihaela Istrate. Pe scena amplasată lângă bradul de Crăciun împodobit în piața centrală au mai urcat și Ciprian Nicolae Roman, Bogdan Toma, Ovidiu Olari, Costel Popa, Aurelian Suciu, Narcisa Luncan, Cosmina Fulea, Emilia Muntean, Aurica Bacea, Diana Maria Crețu, Bianca Crețu, Dan Filuț Tabără.
Evenimentul s-a desfășurat cu participarea Grupului Instrumental „Ceterașii de pe Câmpie“, a Grupului Vocal „Cununa Blăjelului“ și a Cetei de Colindători din Alma (foto).
 
Concertul de aseară a avut loc după ce aceeași Primăria municipiului Mediaş organizase, în zilele de 21 şi 22 decembrie, patru spectacole de colinde, tradiţii şi obiceiuri în diferite zone ale oraşului, dar şi în Ighişul Nou. Cetele de colindători au fost prezente marţi după-amiază în centrul satului aparţinător, iar ulterior au colindat în cartierul Vitrometan, în zona parcului. Miercuri după amiază, spectacolele s-au mutat în Gura Câmpului, la Complexul Vechi, iar apoi în cartierul După-Zid, în zona locului de joacă.
    Trimite prin e-mail