marți, 16 noiembrie 2021

Publicat la 11/16/2021 05:57:00 p.m. de

Mediasul intra in atmosfera sarbatorilor de iarna

Cu iluminat festiv și brazi împodobiți în centru, dar și pe străzile din cartiere, municipiul de pe Târnava Mare a început pregătirile pentru cea mai frumoasă perioadă a anului.


De săptămâna trecută, operatorul de iluminat public lucrează la montarea ornamentelor de sărbători. Ghirlande, plase luminoase, dar și figurine de sezon vor împodobi zona centrală a orașului, precum și alte zeci de străzi din oraș. De asemenea, vor fi împodobiți mai mulți brazi de Crăciun. Cel mai impozant va ajunge în zilele următoare în centrul istoric al municipiului de pe Târnava Mare.
 
Operațiune în desfășurare
 
Iluminatul ornamental va fi pus în funcțiune la începutul lunii decembrie. Operatorul de iluminat public lucrează în prezent în centrul istoric al orașului și pe străzile adiacente. „În municipiul Mediaş a început de săptămâna trecută pregătirea pentru montarea iluminatului de sărbători, care se va efectua atât pe arterele principale, cât şi pe cele secundare din oraş. Echipamentele de iluminat festiv, achiziționate din anii anteriori, vor fi montate în municipiul nostru de către societatea Luxten Lightining Company SA, acestea constând în instalații de iluminat ornamental festiv, ghirlande decorative, precum şi alte obiecte specifice sărbătorilor de iarnă”, a precizat Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.
 
Brazi de Crăciun
 
Tradiționalul brad de Crăciun va fi împodobit și anul acesta în Piața Regele Ferdinand I, iar pe lângă acesta, alți brazi vor fi amplasați în mai multe zone din oraș. Un brad natural va fi montat în centrul istoric de către angajații Direcției de Administrare a Domeniului Public Mediaș. După ce va fi amplasat în aceeași zonă ca și anul trecut, ulterior se va trece la împodobirea sa, operațiune care va fi gata până la începutul lunii decembrie. „Bradul tradițional specific sărbătorilor de iarnă va fi montat în Piața Regele Ferdinand I. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă vor mai fi montați și împodobiți și alți brazi tradiționali”, mai spune Anamaria Prodan.
    Trimite prin e-mail