marți, 16 noiembrie 2021

Publicat la 11/16/2021 05:36:00 p.m. de

De la egal la egal, cu FC Hermannstadt

Gaz Metan se pregătește de debutul în returul Ligii I. Profitând de întreruperea campionatului pentru meciurile naționalelor, a remizat cu FC Hermannstadt, scor 2-2, în partida de verificare disputată la Mediaș. Formația lui Ilie Poenaru a controlat autoritar prima repriză a amicalului, în care a marcat de două ori prin Vlad Morar și Ronaldo Deaconu și a avut și alte ocazii clare de a înscrie. Sibienii au revenit în actul secund, după un penalty și o lovitură liberă deviată de zid în poartă.
Următorul joc oficial pentru alb-negri este în deplasare cu CS Mioveni. Partida programată luni, 22 noiembrie, de la ora 17.30, și va fi prima a returului de campionat.

 
Repriza Gazului
 
În  condițiile în care campionatul a fost întrerupt la sfârșitul săptămânii trecute în Liga 1, datorită jocurilor echipei naționale a României din preliminariile Campionatului Mondial, Gaz Metan a disputat o partidă de verificare cu vecina de județ, FC Hermannstadt. Formația antrenată de Ilie Poenaru a deschis scorul în minutul 9, după o fază fixă. Ronaldo Deaconu a executat o lovitură de colț de pe partea dreaptă, iar Vlad Morar a marcat cu o lovitură de cap din centrul careului mic. Peste opt minute, alb-negrii și-au dublat avantajul de pe tabela de marcaj. Răzvan Trif l-a deschis pe Ioan Filip în partea stângă, acesta a pătruns în careul de 16 metri, a întors mingea pentru Ronaldo Deaconu, venit lansat, care a șutat și a dus scorul la 2-0. Răzvan Grădinaru a avut șansa de a duce scorul la 3-0, însă a șutat pe lângă stâlpul din partea stângă a porții sibienilor din doar câțiva metri, după ce a profitat de o bâlbâială în defensiva formației vizitatoare.
 
Au întors scorul
 
În actul secund, tehnicianul Ilie Poenaru a schimbat aproape toată echipa, iar sibienii au echilibrat jocul și au fost din ce în ce mai prezenți în jumătatea Gazului. În minutul 67, o minge șutată din partea dreaptă a terenului l-a lovit în mână pe Mihai Lixandru în careul de 16 metri, iar arbitrul a indicat punctul cu var. A executat și transformat lovitura de pedeapsă Andrei Sîntean. Cu două minute înainte de finalul timpului regulamentar de joc, Petrișor Petrescu a executat o lovitură liberă din marginea careului de 16 metri, lateral stânga, iar mingea a fost deviată de zid și a intrat în poartă. S-a terminat 2-2, după două reprize complet diferite.
 
Mai multe ocazii, mai multe ratări
 
La finalul amicalului cu FC Hermannstadt, tehnicianul alb-negrilor s-a declarat mulțumit de prima repriză și nemulțumit de a doua. Poenaru a făcut o radiografie a jocului de verificare de la Mediaș. „O primă repriză bună jucată în alt sistem, am încercat altceva. În mare parte ne-a ieșit. Am marcat două goluri, am ratat încă 3-4 ocazii bune. E mulțumitor că reușim să ne creăm mai multe ocazii decât aveam până acum în campionat. Nemulțumitor este că le ratăm prea ușor. Una peste alta, sunt mulțumit de prima repriză în mare parte. A doua repriză, chiar dacă am schimbat în totalitate, sunt nemulțumit pentru că nu au respectat niște sarcini de joc, am greșit cu ușurință niște pase simple, am dat posibilitatea adversarului de a-și crea situații de gol și bineînțeles am primit și două goluri pe niște greșeli, un henț în careu, o lipsă de comunicare între portar și fundaș, iar apoi o lovitură liberă deviată și așa am terminat 2-2 un meci controlat de noi“, a comentat Ilie Poenaru.
 
Bilanț în Liga Elitelor
 
Două rezultate de egalitate și o înfrângere este bilanțul echipelor Gazului Metan angrenate în Liga Elitelor, în etapa de la sfârșitul săptămânii trecute. Astfel, la categoria sub 19 ani, gaziștii au remizat în deplasare, scor 3-3, cu Academia de Fotbal Viitorul Cluj, în etapa a doua din play-off. Golurile medieșenilor au fost marcate de Cristi Avram, Denis Ursu și Raul Orlandea. La sub 17 ani, juniorii Gazului fost învinși clar în deplasare, scor 5-0, pe terenul echipei ACS Kids Tâmpa Braşov. În fine, la categoria de vârstă sub 16 ani, Gaz Metan a remizat în deplasare, scor 1-1, cu U Craiova 1948.

    Trimite prin e-mail