marți, 16 noiembrie 2021

Publicat la 11/16/2021 07:03:00 p.m. de

Andreea Dragoman, campioană europeană U21!

Andreea Dragoman, sportiva născută și formată la Mediaș, face în continuare senzație în competițiile internaționale. Zilele trecute a fost performera României la Campionatele Europene de tenis de masă Under-21 de la Spa (Belgia)! Alături de Rareş Şipoş, a câştigat medalia de aur în proba de dublu mixt, sâmbătă, la Campionatele Europene de tenis de masă Under-21 de la Spa (Belgia). Apoi, duminică, a reușit a doua clasare pe podium, broz în proba de simplu feminin.

foto: facebook/Federatia Romana de tenis de masa

 „Medalia asigurată la simplu feminin, în urma calificării în semifinale, s-a transformat în bronz, după un maraton de meciuri, început cu primele două etape ale grupelor. În ciuda scorului, 1-4 cu sportiva din Rusia, Maria Tailakova, semifinala a fost spectaculoasă. Andreea a punctat prima la seturi și a sperat să întoarcă scorul până în ultimul moment. Ultimul set a fost cedat cu 18-16. Este a doua clasare pe podium la Spa pentru Andreea Dragoman, care a devenit campioană europeană U21, la dublu mixt, alături de Rareș Șipoș“, a notat Federația Română de tenis de masă.
 
Perechea alcătuită din Rareş Şipoş şi Andreea Dragoman a devenit campioană europeană la dublu mixt, după ce a învins în finală perechea franceză Bastien Rembert - Isa Cok cu scorul de 3-1 (12-10, 3-11, 11-8, 11-5). În semifinale, românii trecuseră de ruşii Vladimir Sidorenko/Maria Tailakova cu 3-2 (11-9, 7-11, 11-9, 9-11, 11-8).
La simplu feminin, Andreea Dragoman a ajuns până în semifinale unde a cedat în fața rusoaicei Maria Tailakova cu 1-4. În optimi, Dragoman dispusese de Kornelija Riliskyte (Lituania) cu 4-1 (12-10, 11-6, 9-11, 11-6, 11-4), iar în sferturi de Ema Labosova (Slovacia) cu 4-0 (12-10, 11-6, 11-7, 11-3).
 
Andreea Dragoman și Rareș Șipoș se cunosc de mici și au mărturisit că punctul forte al perechii lor îl constituie faptul că sunt două firi total diferite, dar care se completează perfect. «Jucăm împreună de zece ani și am ajuns să ne cunoaștem din priviri. Andreea mă liniștește mereu. Sunt fericit că ne-am făcut ieșirea de la categorie în stil mare”, a spus Rareș Șipoș.
Eu sunt mai tăcută, nu mă exteriorizez, dar las acest aspect în grija lui Rareș. Sunt foarte fericită că am reușit să cucerim această medalie de aur», a declarat Andreea Dragoman“, citată de Federația Română de tenis de masă.


Mă bucur foarte mult că am reușit să câștigăm această medalie, fiind și ultimul nostru an la această categorie și mai ales că noi jucăm de foarte mult timp împreună și nu am reușit să câștigăm până acum o medalie la nivel de campionat european. Am fost foarte deteminați și ne-am dorit foarte mult să câștigăm și asta cred că ne-a ajutat pe amândoi“,  a declarat campioana Andreea Dragoman.
    Trimite prin e-mail