joi, 14 octombrie 2021

Publicat la 10/14/2021 12:32:00 p.m. de

Veşmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva, la Mănăstirea Sădinca

Unul dintre veşmintele Cuvioasei Parascheva de la Iaşi se află în Mănăstirea „Înălţarea Sfintei Cruci” din satul Sădinca (judeţul Sibiu), unde părintele stareţ, ieroschimonahul David Stoica, declară că enoriaşii au contribuit la aducerea hainelor sfinte aici.


„Cuvioasa Parascheva mi-a îndeplinit multe dorinţe. De câte ori mergeam la Cuvioasa Parascheva la Iaşi, aveam o realizare. Cuvioasa Parascheva este un exemplu de milostenie şi are o putere foarte, foarte mare pentru cei necăjiţi, care se roagă. Calendarul ortodox este plin numai de mărgăritare duhovniceşti, de sfinţi”, a declarat joi, pentru AGERPRES, ieroschimonahul David Stoica.
Veşmântul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi este aşezat în Mănăstirea „Înălţarea Sfintei Cruci” din Sădinca, alături de epitrafirul părintelui ieromonah Arsenie Boca şi de mătăniile părintelui Lavrentie de la Mănăstirea Frăsinei din judeţul Vâlcea. La mănăstirea din Sădinca vin să se roage enoriaşi din toată ţara şi din străinătate.
Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, în ziua de 14 octombrie, prilejuieşte la Iaşi un mare pelerinaj din toată ţara.

„Astăzi sărbătorim împreună Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Ea s-a născut în jurul anului 1000, în localitatea Epivat, din Turcia de azi, într-o familie de oameni bogați și binecredincioși. Din copilărie a simțit chemarea Domnului spre desăvârșire, fiind nelipsită de la slujbele Bisericii și împlinind poruncile lui Hristos din Sfintele Evanghelii, iar înainte de a împlini vârsta de 20 de ani a îmbrățișat viața monahală, înmulțind astfel nevoințele sale ascetice.
La vârsta de 27 de ani trece la cele veșnice, fiind îngropată lângă mare ca o străină. Peste ani, trupul său a fost găsit neputrezit, iar în anul 1641 domnitorul Vasile Lupu aduce sfintele sale moaște în capitala Moldovei, așezându-le în biserica ,,Sfinții Trei Ierarhi”, ctitoria sa.
De atunci și până în ziua de azi, Sfânta Parascheva mijlocește necontenit la Dumnezeu pentru toți cei care vin și se roagă la ea, săvârșind de-a lungul timpului nenumărate minuni: tămăduiri de suferințe sufletești, vindecări de boli grave, nașteri de prunci, căsătorii binecuvântate și multe, multe altele!
Sfântă Preacuvioasă Maică Parascheva, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!“, transmite Mănăstirea Sădinca, pe pagina de socializare.

    Trimite prin e-mail