miercuri, 13 octombrie 2021

Publicat la 10/13/2021 08:04:00 p.m. de

Primăria Axente Sever întinde o mână de ajutor tinerilor

Primăria din Axente Sever implementează un proiect prin care vine în sprijinul tinerilor cu vârste între 16 și 29 de ani care au minim patru clase primare și nu urmează nicio formă de învățământ și nu sunt încadrați în muncă.


Proiectul constă în organizarea de cursuri de formare personală gratuite în meseriile de ajutor de bucătar, lucrător în comerț sau lucrător în cultura plantelor precum și alte cursuri non formale.
Participanților la cursuri li se oferă o masă caldă gratuită în zilele de curs precum și subvenții cuprinse între 300 și 1800 de lei la promovarea examenului final. Certificatele obținute în urma absolvirii cursurilor sunt eliberate de Ministerul Muncii prin Autoritatea Națională de Calificări.
De Proiectul „Facilitarea Integrării pe piața muncii a tinerilor NEETs II – S.R.P.M. – Tineri de Viitor!” vor beneficia un număr total de 1.053 de persoane.
Cursurile sunt împărțite în două nivele. Nivelul I se adresează celor care au minim patru clase primare, iar de aceste cursuri vor beneficia 600 de tineri. Cursurile din acest nivel au o durată de 180 de ore desfășurate în 45 de zile.
Cursurile din nivelul II se adresează absolvenților de 8 clase și au o durată de 360 de ore împărțite pe 90 de zile.
Tinerii care sunt interesați de acest proiect pot să sune pentru mai multe informații la numărul de telefon 0269-840.001, interior 22, la Compartimentul Asistență Socială din cadrul Primăriei Axente Sever.
    Trimite prin e-mail