miercuri, 13 octombrie 2021

Publicat la 10/13/2021 07:21:00 p.m. de

Trotuare și podețe de acces în Târnăvioara, cu fonduri europene

Consiliul Europei finanțează construcția unor trotuare și podeţe de acces în zona locuinţelor pentru persoanele rome din Târnăvioara. Primăria Copşa Mică contribuie la proiect cu pietruirea drumului de acces, dar și cu pachete cu măşti de protecţie, săpun, pastă şi periuţă de dinţi. 
 
 
„Primăria oraşului Copşa Mică a semnat contractul de finanţare încheiat cu Consiliul Europei prin Programul ROMACT, pentru derularea proiectului “Acces în comunitatea de romi, Târnăvioara”. Prin proiect se va acorda o finanţare nerambursabilă de maximum 5.000 de euro, sumă prin care se vor construi trotuare pe o lungime de 95 m şi 5 podeţe de acces în zona locuinţelor pentru persoanele rome din zona comunităţii defavorizată Târnăvioara. 
Contribuţia Primăriei oraşului Copşa Mică constă în asigurarea unui număr de 48 de pachete de protecţie şi igienă, cu măşti de protecţie, săpun, pastă şi periuţă de dinţi. De asemenea, Primăria va pietrui drumul de acces în zonă (525 mp) şi va monta 10 m de bordură.
Proiectul se va desfăşura în perioada 01.10.2021 – 31.12.2021.
Programul ROMACT este o inițiativă comună a Comisiei Europene și a Consiliul Europei menită să ajute primarii și autoritățile locale să coopereze cu comunitățile de romi în vederea dezvoltării de politici și servicii publice pentru toată populația, inclusiv cea de etnie romă“, se arată într-un comunicat al Primăriei Copșa Mică.
    Trimite prin e-mail