marți, 19 octombrie 2021

Publicat la 10/19/2021 01:33:00 p.m. de

NU DESCHIDEȚI! Mesaje false transmise pe internet în numele ANAF

ANAF atenționează aupra unor emailuri false transmise în numele agenției. În mesajele respective, contribuabilii sunt anunțați că mai au impozite restante de plată și să vireze banii cât mai repede.

„Emailuri false în numele ANAF! Nu deschideți emailurile provenite de la info@anaf.ro!
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează contribuabilii asupra unui val de mesaje transmise prin email, care utilizează denumirea, precum și coordonatele instituției (număr telefon, adresa poștală).
ANAF precizează că nu are deschisă adresa de email INFO@ANAF.RO.
Persoanelor juridice, dar și celor fizice, care recepţionează aceste mesaje, în care sunt informate despre discrepanțe în evidența fiscală, li se recomandă SĂ NU DESCHIDĂ MESAJELE ȘI NICI DOCUMENTELE ATAŞATE acestora, au transmis reprezentanții ANAF.
Reprezentanții Directoratului Național de Securitate Cibernetică au primit multiple notificări despre emailurile false și, fiind luna securității cibernetice, au oferit câteva explicații cu privire la aceste mesaje, dar și sfaturi pentru protecția datelor.

„Echipa DNSC a primit multiple notificări în ultimele ore despre un val de e-mail-uri malițioase primite de utilizatori din România, care impersonau Agenția Națională de Administrare Fiscală.
Mesajele aveau 2 fișiere .xlsx atașate, care, odată descărcate și accesate pe dispozitiv, puteau duce la infectarea acestuia cu malware.
Suntem în Luna Europeană a Securității Cibernetice, al cărei motto reprezintă principalul sfat în acest caz: «Gândește, înainte de click!». Nu accesați atașamentele respective și ignorați acest e-mail. În cazul în care deja este prea târziu și ați făcut deja acest lucru, recomandăm scanarea dispozitivului cu o soluție antivirus și îndepărtarea malware-ului.
ANAF a publicat recent un mesaj de avertizare pe canalele oficiale, avertizând utilziatorii să nu dea curs unor astfel de solicitări venite prin email”, au transmis reprezentanții DNSC.
    Trimite prin e-mail