miercuri, 27 octombrie 2021

Publicat la 10/27/2021 08:16:00 a.m. de

Gaz Metan, două eșecuri în cinci zile

După 0-2 în deplasarea de la Craiova, Gaz Metan a părăsit Cupa României, 0-1 acasă cu Chindia Târgoviște. Singura reușită a meciului a fost un autogol al lui Vlad Morar. Duminică după-amiază, de la ora 15.00, gruparea de pe Târnava Mare va juca tot pe teren propriu, cu lanterna roșie a Ligii I, Academica Clinceni. 

Gaz Metan a jucat aseară la Mediaș, cu Chindia Târgoviște, în optimile Cupei României. Gaziștii au avut prima oportunitate la poarta adversă în minutul 10, atunci când portarul Cătălin Căbuz a reținut mingea în fața lui Christian Irobiso. În minutul 29, Răzvan Matiș a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, iar Vlad Morar a deviat mingea cu capul în propria poartă. Peste două minute, portarul Chindiei a reținut șutul lui Mihai Lixandru de la aproximativ 16 metri. În prelungirile primei reprize, Mihai Velisar a trimis mingea cu capul pe lângă poarta adversă, iar prima repriză s-a încheiat cu formația oaspete în avantaj. În debutul reprizei secunde, Gaz Metan a avut șansa egalării, însă lovitura de cap a lui Ioan Filip din șase-șapte metri, a ocolit de puțin stâlpul din dreapta al porții apărate de Cătălin Căbuz. În minutul 66, Gabriel de Moura a șutat în forță din marginea careului de 16 metri, dar portarul Chindiei a reușit să respingă mingea în corner. Peste alte două minute, Nasser Chamed a șutat de la circa 20 de metri pe lângă poarta adversă. În minutul 87, șutul lui Adama Sarr din careul de 16 metri a trecut mult pe lângă poartă.

0-2, la Craiova

Formația lui Ilie Poenaru venea după un meci mai important, 0-2 în deplasarea de la FC U Craiova 1948, în campionatul Ligii I. Alb-negrii nu au mai repetat evoluția bună din partida cu Dinamo. Prima ocazie a venit în minutul 6, atunci când Sekou Sidibe a ajuns la o minge centrată în careul de 16 metri, a trimis spre poartă, dar Octavian Vîlceanu a reușit să respingă mingea. Peste două minute, portarul Gazului Metan a fost la post la șutul de la distanță al lui Asamoah. Replica Gazului a venit în minutul 25 atunci când Răzvan Grădinaru a șutat de la distanță pe lângă poartă. În minutul 33, alb-negrii au avut o ocazie mare de a deschide scorul prin Ronaldo Deaconu. Acesta a pătruns în careul de 16 metri și a șutat la colțul scurt, însă portarul oltenilor s-a întins și a reușit să respingă în corner. În prelungirile primei reprize, Ronaldo Deaconu a centrat din partea dreaptă, Adama Sarr a trimis mingea cu capul, dar portarul Robert Popa a respins în corner. Formația gazdă a reușit să deschidă scorul la două minute de la reluarea jocului. După o lovitură de colț, Adrian Bălan a scăpat din marcaj și a trimis mingea în poartă. În minutul 70, Vlad Morar a scăpat singur spre poartă, a marcat, dar reușita a fost anulată pe motiv de offside. În minutul 83, alb-negrii au rămas în zece oameni, după ce Francisco Junior a văzut direct cartonașul roșu în urma unui fault judecat de arbitru ca făcut din postura de ultim apărător, deși Romeo Roberto era și el în preajma jucătorului Craiovei. Oltenii au stabilit scorul final în prelungiri prin Alexandru Raicea, care a scăpat singur cu Octavian Vâlceanu și a marcat. 

Calificați în play-off

O victorie și două înfrângeri este bilanțul echipelor Gazului Metan în etapa din Liga Elitelor desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute. Formația sub 19 ani a învins LPS Bihorul Oradea cu scorul de 3-0, reușind astfel să se califice în play-off-ul competiției. Vlad Domșa a marcat 2 goluri iar Gabriel Țala un gol în victoria de la Oradea. La categoria sub 17 ani, gaziștii au cedat cu scorul de 1-0 tot în compania echipei LPS Bihorul Oradea, iar la sub 16 ani Gaz Metan a fost învinsă cu scorul de 2-0 de SCM Râmnicu-Vâlcea.

    Trimite prin e-mail