joi, 28 octombrie 2021

Publicat la 10/28/2021 01:51:00 p.m. de

32 proiecte de hotărâre, votate în ședința Consiliului Local

Legislativul local s-a întrunit, ieri după-amiază, în sistem de videoconferință. Printre cele mai importante proiecte de hotărâre au fost cele cu privire la aprobarea cererilor de finanțare și a devizelor generale estimative pentru o serie de obiective de investiții din municipiul Mediaș, în vederea depunerii spre finanțare în cadrul Programului național de investiții „Anghel Saligny”. De asemenea, consilierii s-au pronunțat asupra aprobării execuţiei bugetare a municipiului Mediaş pe trimestrul III al anului 2021, un proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar către Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaș, dar și unul privind repartizarea unor locuințe pentru tineri construite prin ANL în regim de închiriere
 
 
Consilierii locali medieșeni au 
decis, în ședința ordinară aferentă lunii octombrie, asupra aprobării cererilor de finanțare și a devizelor generale estimative pentru o serie de obiective de investiții din municipiul Mediaș, în vederea depunerii spre finanțare în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre proiectele „Reabilitare străzi municipiul Mediaș - strada Valea Adâncă inclusiv pod peste Valea Moșnei”„Canalizare pluvială Șoseaua Sibiului”, „Reabilitare strada Gheorghe Pop de Băsești”, respectiv „Reabilitare străzi municipiul Mediaș-zona Cartier Aurel Vlaicu - etapa I strada Protopop Ioan Moldovan, Petru Maior, Trandafirilor, Octavian Fodor, Vlad Țepeș, Memorandist Dimitrie Roman, Intrarea Aviației, Aurel Vlaicu - parțial”. 

Proiecte

Tot ieri, consilierii locali au decis asupra repartizării unor locuințe pentru tineri, prelungirea unor contracte de închiriere, dar și soluționarea unor cereri de schimbare a locuinței pentru tineri construite prin Agenția Națională pentru Locuințe, în municipiul Mediaș. De asemenea, a fost discutată și aprobarea listei persoanelor vârstnice cu domiciliul în Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou care au împlinit sau vor împlini 80 de ani în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2021.
 
Indicatori tehnico-economici
 
Aleșii au dezbătut și aprobarea proiectelor și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele de investiții „Reabilitare denisipatoare și rigole scurgere ape pluviale pe strada Dealul Cucului” și „Modernizare zona agrement și loc de joacă - zona Greweln“. De asemenea, .
 
Bani pentru fotbal
 
Primăria Mediaș sprijină financiar Clubul Gaz Metan. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost discutat și aprobat în ședința ordinară a Consiliului Local Mediaș de la mijlocul acestei săptămâni. Este vorba despre acordarea sumei de 300.000 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru activităţile curente ale clubului medieşean. Punctual, este vorba despre plata drepturilor salariale ale sportivilor şi membrilor staff-ului tehnic, precum şi pentru personalul administrativ. De asemenea, banii vor fi folosiţi şi pentru achiziţionarea de alimente, medicaţie sau pentru deplasarea şi cazarea sportivilor cu ocazia diverselor competiţii. Nu în ultimul rând sprijinul financiar acordat de către administraţia locală medieşeană va fi folosit şi pentru acoperirea cheltuielilor legate de starea de alertă cum ar fi testările RT-PCR, analize şi investigaţii medicale sau achiziţionarea de materiale igienico-sanitare.

Nume nou: strada Bujorului
 
O stradă nouă din municipiul Mediaș a primit nume. Un alt proiect de hotărâre înscris pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Mediaș din luna octombrie, s-a referit la atribuirea denumirii unei străzi. Astfel, o structură stradală nouă din cartierul Moșnei, situată în zona străzii Moșnei, va primi numele de strada Bujorului. Noua stradă are o lungime de 140,43 metri liniari, o lățime de 7 metri liniari și va asigura accesul la 12 parcele de teren.
    Trimite prin e-mail