joi, 28 octombrie 2021

Publicat la 10/28/2021 03:53:00 p.m. de

Front comun în lupta cu pandemia

Deputatul Christine Thellmann a lansat un apel la solidaritate către clasa politică. Parlamentarul medieșean a luat poziție în privința certificatului verde. În opinia sa, acesta nu înseamnă discriminare, ci înseamnă o viață cât mai normală, într-o lume mai sigură. Deputatul PNL consideră că este momentul ca toți aleșii să își asume responsabilitatea și să ia măsurile necesare în lupta împotriva COVID-19.
 
 
Pandemia a fost amplificată de criza politică prelungită din România. Cearta din Parlament a dus la scăderea încrederii populației în măsurile autorităților,  în clasa politică și în decizia lor de a se vaccina. De două săptămâni, România înregistrează cifre ale pandemiei care îngrozesc lumea și mai ales Europa. „Cearta pe guvernare amână, văd, și adoptarea legii pentru Certificatul verde. Acest certificat este alternativa la carantină. Amintiți-vă că anul trecut, când toată populația stătea închisă în case, eram în scenariul în care toți așteptam un vaccin, pentru ca cei care se vaccinează să poată ieși din case. Acum se întâmplă acest lucru. Există vaccin, există soluții alternative“, spune Christine Thelmann.
 
Vaccinare necesară
 
Deputatul liberal consideră că vaccinarea reprezintă soluția eficientă pentru a depăși această criză. Aceasta vede certificatul verde ca pe o necesitate. „Certificatul verde nu este o invenție dâmbovițeană, să facem o competiție politică și din asta. Certificatul verde este o soluție adoptată la nivel european, care se aplică de la 1 iulie, pentru o perioadă de 12 luni, pentru ca oamenii să poată circula din nou și pentru reducerea restricțiilor impuse de pandemie. Dar lupta cu virusul Sars-CoV-2 nu s-a încheiat, dimpotrivă. Numai că deja multă lume a trecut prin boală, iar cei mai mulți europeni s-au vaccinat împotriva Covid. Remarc cu bucurie că în ultima săptămână s-au vaccinat și românii într-un număr mare: peste 400.000 s-au imunizat cu prima doză. Oamenii au nevoie de ajutor și este datoria noastră să nu-i mai lăsăm mult timp de unii singuri în lupta cu boala și cu problemele de zi cu zi cauzate de acest virus“, a mai explicat parlamentarul medieșean.
 
Apel public
 
Christine Thellmann le cere colegilor săi din Parlamentul României să facă front comun în lupta cu pandemia. „Haideți să fim umani, apoi politicieni. Vă rog să separăm lucrurile, să separăm criza politică de criza sanitară. Vă invit să vă asumați fiecare dintre voi partea de responsabilitate pe care o tot invocați zilnic la TV sau la acest microfon. Să facem fiecare dintre noi ceea ce foarte ușor știm să cerem de la alții: să ia măsuri. Vă cer echilibru și argumente în dezbaterile privind adoptarea Certificatului verde și în România. Nu mai distribuiți fake-news-uri despre vaccin, nu mai răspândiți mesaje care trimit oamenii direct la ATI. Știți că România nu mai are niciun pat liber ATI, da? Dacă cineva în țara asta chiar așteaptă să se vaccineze după ce o vor face mai întâi parlamentarii, cum am auzit, atunci vreau să știți că eu m-am vaccinat. Personal, voi continua să am un discurs echilibrat, să nu dau sfaturi, dar mă ofer exemplu de cetățean care m-am vaccinat și de deputat care va vota soluții pentru depășirea pandemiei și în același timp, pentru sprijinirea cetățenilor care au dus deja lupta cu Covid-ul. Cu toții ne vrem viața înapoi, dar trebuie să facem ceva împotriva răspândirii virusului“, mai spune Christine Thellmann.
    Trimite prin e-mail