miercuri, 1 septembrie 2021

Publicat la 9/01/2021 05:16:00 p.m. de

Precizări privind crearea și activarea cardului Meditur pentru elevi

Societatea de transport public de călători Meditur SA face precizări cu privire la crearea și activarea cardului Meditur pentru elevi, în pragul începerii unui nou an școlar.


Transportul tuturor elevilor din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat (grădiniță, clasa pregătitoare, clasele I-VIII, elevii din învățământul liceal, al școlilor profesionale și de ucenici, elevii din învățământul postliceal) este gratuit, însă se face doar în baza unui card sau, în cazul copiilor din clasele pregătitoare, pe baza unei adeverințe eliberate de unitatea de învățământ acreditată/autorizată la care sunt înscriși. Meditur vine în sprijinul elevilor și al părinților, cu precizări privind crearea și activarea cardului.
 
Consiliul Local al Municipiului Mediaș, prin HCL nr. 335/2020 a aprobat acordarea gratuității pe perioada fiecărui an calendaristic, pentru toți elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat (grădiniță, clasa pregătitoare, clasele I-VIII, elevii din învățământul liceal, al școlilor profesionale și de ucenici, elevii din învățământul postliceal).
 
Activarea cardului pentru elevii care au deja card Meditur - elevii trebuie să se prezinte la punctele de vânzare ale societății Meditur SA din Gura Câmpului - str. 1 Decembrie, nr. 23 și Cartierul Vitrometan - str. Milcov.
 
Elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat, indiferent de domiciliu, care nu au card Meditur - pentru a beneficia de gratuitatea pe mijloacele de transport public local din Municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou, prestat de Meditur SA, solicită operatorului de transport Meditur SA emiterea unui card Meditur. Documente necesare pentru eliberare:
- Copie după cartea de identitate (cei trecuți de 14 ani) sau copie dupa certificatul de naștere (cei până la 14 ani);
- Copie după carnetul de elev vizat pe anul în curs;
- Cerere pentru emiterea unui card Meditur de elev, completată.
Toate aceste documente se pot completa și atașa on-line pe site-ul nostru meditur.ro sau la adresa de e-mail: abonamentelev@meditur.ro sau la punctele de vânzare ale societății Meditur.
 
Elevii care au schimbat unitatea de învățământ au obligativitatea de a anunța operatorul de transport în comun al Municipiului Mediaș, printr-o notificare, care se poate găsi pe site-ul meditur.ro, la sectiunea „Abonamente elevi“. Completarea formularului “Notificare schimbare unitate de învățământ”, se poate face fie la punctele de vânzare mai sus menționate fie on-line pe site-ul nostru meditur.ro
 
Elevii care nu dețin carnet de elev (clasa pregătitoare) vor circula pe baza unei adeverințe eliberate de unitatea de învățământ acreditată/autorizată la care sunt înscrisi.
 
Până la primirea cardurilor sau activarea cardurilor Meditur TOȚI ELEVII VOR CIRCULA DOAR PE BAZA CERERII DE EMITERE CARD SAU CERERII DE ACTIVARE CARD“,
transmite într-un comunicat Meditur SA.
    Trimite prin e-mail